Pos Laju Balakong Operating Hours, Location & Contact Number

When it comes to sending couriers within Malaysia or any part of the world, PosLaju has been the preferred choice by many customers around the world. Given the numerous Pos Laju offices, we’ve made it simple for you by listing all Poslaju offices near you in all over Malaysia.

Today, we’re going to list the Pos Laju Balakong adress, operating hours, collection hours, contact number and official email ID as well. So here you go!

Pos Laju Balakong Address

Address: No 2 & 3A, 16, Jalan Kpb 1, Kawasan Perindustrian Balakong, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia

Services Offered!

  • Register Mail (Pos Daftar),
  • Pos Parcel (Bungkusan Pos)
  • Pickup Service
  • EMS International
  • Domestic Delivery
  • Normal Parcels Domestic and International

These are the services offered by Pos Laju Balakong center. Now let’s have a look at the operating hours of the center so that you never visit the office at wrong time.

Pos laju Balakong Operating Hours (Posting)

Monday – Friday: 8 AM – 8 PM
Saturday: 8 AM – 6 PM
Sunday: 10 AM – 3 PM
First Saturday: Closed

Pusat Pos Laju Balakong Collection Hours

Monday – Friday: 8 AM – 8 PM
Saturday: 8 AM – 6 PM
Sunday: 10 AM – 3 PM
First Saturday: Closed
Pos Laju Balakong
If you want to contact the Balakong Poslaju office, you can connect with the officials with the help of below given contact details.

Pos laju Balakong Contact Details

Telephone: +60 1-300-30-0300

Official Website URL: http://www.pos.com.my

Drive straight to the PosLaju Balakong office near you by follow the location given below in Google Maps!

Poslaju Balakong Location on Google Maps

I hope that you’ve now got enough idea about Pos Laju Balakong address, posting hours, window collection hours and contact details as well. If you still find any issues, you directly get in touch with Pos Laju executives and discuss your issues directly.

50 thoughts on “Pos Laju Balakong Operating Hours, Location & Contact Number”

  1. Dear Poslaju,

    Tracking Number: CD352885022MY.

    Tolong hantarkn barang saya kepada customer saya dengan secepatnya. Sangkut di Pos Laju Balakong sejak 11 February 21 (5hari).Amat dihargai sangat pihak pos laju dapat menghartar barang saya kepada customer saya secepatnya. Terima Kasih.

    Reply
  2. Sebelum nak htr tepon dulu. Waktu solat jgn hantar, org nak solat. Pernah sy tgh solat baru dia dtg dah rakaat ke2 dah. Pastu blah mcm tu je.

    Reply
  3. Knp dkt pos laju balakong terlalu lama barang terperam? Dri 30/1 sampai hrini 3/2 masih di situ jugak. Dh la banyak barang tu kt situ and sy nk pakai urgent sbb nk bersalin . Tolong la bg kerjasama . Dah brpe kali call xjugak jawab .

    Reply
  4. Assalamualaikum dan salam sejahtera warga pos laju balakong yang dikasihi.
    Sekiranya barang yang dikirim tersebut perlu dihantar ke alamat pejabat/klinik, sudilah kiranya menelefon dahulu customer anda terutama apabila penghantaran dibuat selepas tamat waktu pejabat 5.00pm. Nombor telefon penerima disertakan bukan? Untuk apa ia disertakan jika bukan untuk dihubungi? Anda menawarkan servis, kami membeli servis anda. Jadi beri servis yang terbaik untuk customer anda. Kepercayaan dibina berdasarkan layanan dan kualiti servis anda. Diharap pihak pos laju balakong terutamanya, bijak dalam menguruskan penghantaran mengikut keperluan dan keutamaan dan lebih bertanggungjawab terhadap amanah yang customer berikan. Terima Kasih.

    Reply
  5. you all so bad bad bad service,pagi dapat messagemahu hantar barang saya,tapi petang 6.30pm baru mai,saya pun sudah balik kerja lah ,call saya tanya mana saya, shit lah ,pula status update akan hantar balik second day working hours,lepas tu l trace my parcel PL749759692120,sana update you can come and collect you self ,sohai betul ,saya yang bersalah,siapa suruh you tak ada timing,pula saya call office 30 kali,no respond ,email tak balas, branch batu 9 cakap sana busy ,halo siapa yang tak busy,you all ingat saya ni bangun pagi duduk tunggu malam …now is year 2021 you all never got improve,cara kerja macam ni nak.sampai bila , lama lama you all akan diabai kan

    Reply
  6. Idiot pos laju!!!! Stop supporting pos laju boycott pos laju! Now is during pkp but you guys keep giving us troublesome!! Please do understand us sender or receiver! The contact given totally rubbish even ask pos ask nothing help! What the heck is this!!! So dissapointed!!! Again and again! The address given is correct already check twice and triple but you say that is incorrect! So nonsense !!!! Please help me to check this this tracking number!

    MY216793886321V

    Reply
  7. Saya masih belum menerima barang saya sehingga 11/01/2020 tetapi mengikut tracking number ERC501008809MY diberikan sudah diberi kepada saya pada 05/01/2020.

    Mohon kerjasama dari pihak Pos Laju Balakong.

    Reply
  8. Barang saya masih pending di pos laju balakong, boleh tak tlg hantar, lain kali hantar barang, tolong call phone saya
    PL462364326944
    PL845712993435
    Boleh tak tlg hantar harini, URGENT

    Reply
  9. Poslaju Balakong saya dah pernah buat report barang saya hilang report no : CP20060104664 , Staff yang attend : Hajar 37781 . Report ni saya buat pada 13/06/2020 . Tapi sampai harini saya takde dapat apa2 feedback untuk barang saya.. berapa lama ye poslaju perlu masa untuk bagi feedback?.. Saya harap pihak poslaju boleh bagi feedback kepada saya secepat mungkin..

    Reply
  10. ERC385970412MY

    En Pos Laju..saya ada kat rumah…awak kata rumah bertutup..mmg la ,kena picit loceng baru kami buka pintu.
    …kenapa tipu kata bg slip tapi tak ada pun..

    Reply
  11. Kenapa barang yg saya hantar pada14dec ke seri kembangan masih belum sampai
    16dec barang telah sampai di pos laju balakong

    Reply
  12. Hi there, ERC494499019MY my parcel is currently pending at your Balakong post laju centre. Kindly send to me asap as it has been long pending from your end. Your prompt action is very much appreciated. Thanks in advance.

    Reply
  13. Salam sejahtera,
    Saya nak tnya barang dah delivered., tapi bukan dekat tangan saya sendiri, tulis dekat situ delivered to WILIAM.. Sapa WILIAM ni? Pos Out 26 November 2020. Tolong hubungi saya dengan kadar segera!

    Tel: 0165644521

    Reply
  14. Hi there, ERC483063381MY my parcel is currently pending at your Balakong post laju centre. Kindly send to me asap as it has been long pending from your end. Your prompt action is very much appreciated. Thanks in advance. cheers, sienny yong

    Reply
  15. Sy masih tak terima barang sy. Seller dah hantar since 30/11. Sehingga 4/12 masih statik di pos laju. Mohon lakukan penghantaran secepat mungkin sebab jika lama2, mungkin barang akan rosak sebab sy order susu dan makanan baby.

    PL861733380502

    Reply
  16. hai saya muhajir, barang saya telah di hantar ke alamat lain dan penerima bukan dari kalangan keluarga dan bukan kawasan kejiran, saya mohon pihak pos laju balakong segera mengambil tindakan dan beri maklumbalas secepat mungkin, segala kerjasama dari pihak tuan amat dihargai.

    Sekian Terima Kasih.

    Track Num EN923842499MY
    phone No. 018 3975438 (Muhajir bin Ahmad Salehan)

    Reply
  17. I have an urgent parcel that ive been waiting for and i went to your office TWICE to collect it and the staff are so useless and just say ‘tak boleh cari’. Second time, they said cant find again and lied saying it is aready shipped out. Checked the tracking number and it is still not shipped out. What kind of service is this. Please buck up. Till now I still dont have my parcel.

    Reply
    • Kalau tak nak bekerja berhenti trus….jgn mnyusahkan org….!!!
      Barang stuck 27/11 smpai skrg xsmpai….!!😡😠
      Aq beli online SB NK guna urgent!!!
      Memang out la poslaju balakong ni..
      Call xpnah berangkat…
      Aq Pon kja office…Ada ja MSA angkat call..stupid betul😠

      Reply
  18. Assalamualaikum,

    Saya nak tanye status barang saya. Dah lebih 3 hari belum sampai2. Post 24/11 sampai kat Balakong 25/11 pagi pkl 8. Tapi sampai hari ni tak gerak2. Macam mane ni? Barang nak pakai urgent!! Call mesin jawab pastu putus macam tu je takde penyambungan.

    Reply
  19. Kenapa parcel tidan diterima lagi?
    EP761418072MY
    Sudah 8 hari stuck skarang di pos laju balakong pada 25 nov and still x gerak2 delivery lagi kenapa ye?

    Reply
  20. Salam sejahtera
    Saya nak tanya parcel saya dah dua minggu lebih tak sampai-sampai.Saya nak guna barang saya dengan kadar yang segera .
    Terima kasih.

    Reply
    • Barang stuck di sini, customer saya nak kena travel urusan kerja niii.. URGENT , call pula tak bole..macam mana nii. Kecewa sangat bad service macam ni. TOLONG HANTAR PARCEL
      HARINI BOLEH TAK . Ni tracking no parcel tu ERC522267123MY

      Reply
  21. Knp pos laju balakong simpan brg cust terlalu lama.. Klu lewat 3 hari ok ni hampir 2 minggu.. Jika dlm bungkusan itu ada benda penting mcmana… Lps tu nak folowup bila call fon x berjwb… Memang perangai staff pos laju mcm ni ke.. Jenis tdk suka angkat fon klu fon berdering….dr pkul 9pagi saya call sampai habis waktu pjbt xda sorang pun jwb fon.. Setiap 2 jam sekali saya try call… Tapi gagal… Jgn bagi alasan kekurangan staff.. Klu 2 org kerja salah seorang boleh angkat fon kan..

    Reply
  22. Saya nak tanya, semalam ada posmen call adik utk collwct beg katanya nak return dah, siap beritahu tutup pukul 8.. sedangkan adik tunggu brg dah lama tapi tak pernah hantar, tiba2 beritahu macam tu… Boleh saya tahu ini ke attitude posmen. Adik tak biasa ambul barang di pos laju. Dia balik keje terus pergi, tengok tutup. Nonsense betul posmen pos laju balakong ni… Makin melampau. Kalau tak nak hantar, please atleast call, bkn mcm ni..

    Reply
  23. barang Saya Bli kat shopee dah 6hari . Dispatched out from PosLaju balakong . Saya kat perak . Bila nak hntar . Ksian kat kami , kami nak GNA brang tu musim pkpb ni . Tlong la alert sikit 😭

    Reply
  24. Salam… maaf brtnya knpa brg dah 4 hri dispatch out tp xde smpai2 di pjbat pos berdekatan. Alamat penerima Cuma di Petaling Jaya🙄… Tracking no. PL634865315761.. jd siapa yg nk sy contact ni????

    Reply
  25. barang saya post di dengkil nk hantar ke nilai itu pon lebih 3 hari. tolongla improve kan service. ENB022736049MY tolong update sekali sbb dh dua hari item dispatch out

    Reply
  26. Barang dah keluar pos seremban 9hb nov. Hingga hari 13hb nov tak terima lagi. EP776480972MY call me 0123496169 shuhaimi

    Reply
  27. Salam dan selamat sejahtera..Saya nak tanya status barang saya dr 6 Nov sehingga 12hb masih di Balakong…Kenapa simpan lama²?barang penting tu..

    Reply
  28. MY PARCEL (PL556584159476) on shoppe was out for delivery on 9/11/2020, and I wait the whole day at the delivery adress (my house), but there was no call and poslaju did not showed up

    n suddenly say unsucessful delivery, leaving 1300*** number, and that number is useless…it just ask me to go to website

    there are NO delivery arrangement notice left at my place, and I can’t go out in PKPP just for this

    i need my item fast, I hope you can re-arrange my parcel and hv it post to me ASAP

    Reply
  29. selamat Sejahtera

    Saya nak tanya bagaimana Saya nak memohon pihak post laju untuk tukar alamat rumah pada parcel. Apakah processnye? Saya dah cuba semua nombor yang terdapat dalam talian tetapi semuanya tidak dapat dihubungi.

    Reply
  30. PL907656061359

    Please hantar barang secepat mungkin boleh ? 2 hari terperam di Poslaju Balakong ni, padahal ada jugak runner datang sini.

    Jangan tetiba takboleh nak hantar aladan takde orang kat rumah.

    Call : +60177258607

    Reply
  31. Salam sejahtera,
    Sya nak tnya barang saya dari 14/10/2020 smpai sekarang takde yang hantar.. saya try di website pon xde respond, mcam mna ye? .. Sbb sya mmg nak guna brg tu.. Try call banyak kali pon takde yg nak angkat..

    Reply
  32. Hello i was kindly asking about my parcel update with this trucking number CH107949702US from Ohio United States to Kuala Lumpur ,Malaysia it said it has reached in Kuala Lumpur but i don’t understand why ii has not reached my house until now and im bagniing to get worried . can you please check up on it and get about to me . Thank you P.s you can let them know to delivery the parcel my house or let me know where i go get it

    Reply
  33. Hi, sy nak check status barang yg order di shoppe pd 10 Oct 2020 yr refer PL609961800774, nak tau bila I blh dapat barg, klau belum hantr nak buat self collect (if tak terima Hari ini 16/10)apakah prosidus.thx

    Hew 0122183312
    16/10 3pm

    Reply
  34. Selamat sejahtera,

    saya nak mohon untuk pihak pos laju menukar alamat pelanggan yang saya sudah postkan semalam menggunakan ASIA EXPRESS..

    Ini detail pelanggan yang perlu dibetulkan
    Lejla Mahmutovic
    Frikartstrasse 1
    4800 Zofingen
    Switzerland
    0041 76 345 76 22

    Reply
  35. Salam sejahtera

    Saya nak tanya parcel saya dari 3/10 parcel dah ada di Balakong..

    Cuba tel hanya masuk voice mail..

    Reply
  36. Salam dan selamat sejahtera,

    Saya nak tanya, status penghantaran sebab sudah 7 hari ada di pos laju balakong. Saya telefon tak dapat asyik masuk operator saja. Sebab saya nak guna dengan kadar segera pada hari Sabtu, 27 September 2020

    Tel: 017-6200622

    Reply

Leave a comment