PosLaju Contact Number/Customer Service, Hotline Number & Email!

PosLaju Customer Service

In this Post, I am going to reveal PosLaju Customer Service & PosLaju Contact Number to register the complaints. PosLaju is a subsidiary of a Malaysian-based firm named POS Malaysia Berhad.

It is one of the leading courier companies which are connecting individuals across the place with its next day delivery service. The company has the widest network range and also largest courier fleet in Malaysia, making it one of the dominant and strongest players in the market.

PosLaju has able to spread out its products and services to across more than 1000 outlets which consist of 704 POS Malaysia outlets. Practically the company is able to reach out nook and corner thus providing convenient and affordable services to clients.

To ensure customers are given maximum access, more than 100 authorized agents are appointed on the job and moreover, all the PosLaju tracking numbers are unique in all terms.

These agents ensure customers are able to get access to services even in areas where the company is inaccessible.

The best part about the services provided by agents is, they are even available beyond working hours and during weekends ensuring customers are not required to deal with problems for a long period of time.

If you are one of the PosLaju customers, you can track and trace PosLaju parcels online from below given tracking box.

 

PosLaju Customer Service

Poslaju Contact Number

Following are the Poslaju contact number & hotline numbers for registering a complaint.

+603-2727-9100

+603-2273-3927

Toll-Free Number: 1300-300-300

PosLaju Contact Number

The customer service department operates on Monday to Friday from 08.30 AM to 08.00 PM. Saturday 08.30 AM to 05.00 PM. On Sunday, the services of customer care are not available for any complaint.

The service centers have the most knowledgeable staff available to work, who is up for resolving customer queries and concerns in the least time possible. You can ask Poslaju representatives regarding your tracking troubles or undelivered parcels too.

Poslaju Email

Here’s the contact email for Pos Laju.

#1. care@pos.com.my

#2. supportcml@pos.com.my

One can email to any of the above 2 Pos Laju emails to register a complaint or can contact them for any other inquiries. And if you’re still not getting response for your Poslaju complaint, you can connect with the company by using eFeedback Poslaju contact form with relevant queries.

eFeedBack Poslaju

If you’re are not satisfied with the response from Poslaju customer care center or service center, you always have an option of eFeedback. Here’s how the contact form looks like on the official website of Pos Malaysia.

eFeedback Poslaju Contact Form

You can get the access of eFeedback Poslaju from here! Let us know in the comment section if you don’t understand regarding what has to be filled in the feedback form.

And if you’ve just reached out this page to find the generic information about Poslaju services, here’s something you must know!

Services Provided by PosLaju Customer Service Center

The company dedicatedly provides services as listed below:

#1. Mail: Standard mail services in the form of Flexipack domestic, standard and non-standard mail, postcards, POS ekspres, POS Daftar, POS solutions and Mel Rakyat.

#2. Courier Express and Parcel CEP services: Herein courier services are offered with same day or next day delivery options. Along with it, time certain services, POS parcel, POS ekspres, POS Laju prepaid pack, prepaid envelopes, and boxes and on demand pick up is also offered to the customers.

#3. Retail services: The retail services offered by the company includes personal insurance, vehicle shipping service, bill payments and driving license renewal.

#4. International mail: The international mail services offered to clients includes inbound and outbound emails, packets and parcel deliveries. For more details of the rates charged, check PosLaju rates for International & domestic services.

#5. E-commerce: Online services in the form of e-payments, e-fulfilment and e-marketplace are offered to the prospective customers.

#6. Logistics: It includes Warehousing, freight forwarding services etc.

Owing to its services and perfection in work, the company has been able to achieve the leading position in the market.

Since its formation company has been focusing on providing best and reliable services to customers which are another reasons it is the most popular name in the market.

FAQs on Poslaju

1. How do I contact Pos Malaysia?

You can contact Pos Malaysia with this number: 00 60 3-7626 1900

2. Does Poslaju Deliver on Saturday?

Yes, Poslaju delivers parcels on Saturday.

3. How long does Poslaju take to deliver?

Order processing takes 48 hours and the parcel can be delivered in 2-5 business days depending on the delivery location. This excludes weekends and public holidays.

4. Can Poslaju send liquid?

Yes, you can send liquid but the sender is responsible for any damages done to other parcels with respect to the liquid parcel. Breaking or damaging isn’t a responsibility of Poslaju.

5. What is Parcel Hub?

A parcel hub is a location where the seller has dropped the parcel or the parcel has now received by the hub nearest to the delivery location. If you’re a Pos Malaysia customer, you can get complete details of Poslaju parcel hub here!

Conclusion of PosLaju Hotline Number

The courier and postal services provided by the company has undoubtedly made a breakthrough in the industry. Customers with these services are now able to have access to quality and that too at affordable prices.

Apart from this, they can also keep a track of their posts and couriers ensuring that delivery is made right within time to the ordered address. Stay tuned to PosLajuTracking.org for more information on PosLaju Contact Number.

390 thoughts on “PosLaju Contact Number/Customer Service, Hotline Number & Email!”

  1. barang saya belum sampai beli dekat shopee.12/09/2020 barang dipos guna pos laju tapi sampai sekarang belum sampai

    Reply
  2. hallo boss.. barang aku dri 14hb sep transit out dri klia hub.smpai skrg tak smpai,serius lh.. aku call smua tempat,brang dri kk dh smpai 3 lori dri hri isnin katanya.skrg dh sabtu.karung belum buka.barang aku mne?? check update masih transit out dri klia hub.pekejadahnye.. pos laju labuan xbuat kerja.. tukar pos siput lh bagus.mmang betul² teruk lh poslaju skrg.. knp lh shopee ni pakai poslaju..

    Reply
  3. poslaju tlg cek barang sy dari 1/9/2020 lagi barang kat hub smpai skarang stuck n xde apa2 new update pun.. my tracking num PL524040649131

    Reply
    • Sama juga mcm saya punyer brg .. stuck dkt parcel hub smpai 5 hari tanpa update Pape pon it status shopee n poslaju track .. sekali check rupanye parcel sya dh sampai sandakan Sabah padahal alamat pghntran sy Kat jb .. pelik bole smpai ke Sabah .. dah lah brg urgent nk pkai

      Reply
  4. NOMBOR POS LAJU CUSTOMER SERVICE, TOLL FREE, POS LAJU AMPANG SEMUA TAK DIANGKAT. MACAM MANA NAK CONTACT KAMU NI? SERVIS YG SANGAT TERUK..LEBIH BAIK TUTUP SAJA. TAK HANTAR BARANG KE RUMAH DENGAN ALASAN TAKDA ORANG TERIMA. KENAPA POS SERVICE LAIN BOLEH HANTAR? RUMAH SAYA CONDO DAN ADA GUARD 24HOURS. TOLONG CONTACT SAYA BY EMAIL!

    Reply
  5. Hi Poslaju Staff, please help to expedite the parcel sending progress. My parcel with tracking no: PL994243101710 was pending at Poslaju Transit Office (KLIA Hub) since Aug 28. The delivery still no yet arrived. Please help to follow up. Thanks

    Reply
  6. Hai poslaju..kenapa korang sekarang dah tak macam dulu ye?kemain slow,buang jela ‘laju’ kat belakang tu..ERC398481885MY tracking ni dpd 6 Ogos lagi posted over the counter dan smpai sekarang 3 September 2020 masih xgerak2..Aku dah fed up tak tahu nak call sape lg..call poslaju gurun langsung xberangkat,call centre suh isi borang complain..aku dah isiiiiii sampai sekarang takde feedbackkk!!!!! Korang buat keje ke tak ni??

    Satu lagi nak complain staff pejabat pos Bachok kelantan.Biadap dan kurang ajarrrrr,tak padan dengan tua tp cakap mcm bdk2 muda yg takde adab. Tolong eh,mana2 staff yg tak boleh nak layan customer elok2 g hantar kursus cara2 nak bercakap dgn customer. boleh pulak dia ‘bodohkan’ aku

    Reply
  7. Barang lambat 1 hal, staff di pos laju ayer hitam johor. Bukan pejabat pos tau. Pos laju. Telipon susah nak angkat. Jam 5ptg call angkat pula. Dan cakap waktu kerja dah habis. Aku siap minta maaf lagi. Macam ni barang saya. Dia potong ckp kata sini bukan costumer servis. Masing2 ada jerja sndiri katanya. Bukan untuk angkat fon saje. Aku minta maaf lagi. Tapi barang saya keluar untuk penghntaran dari 24hb tapi tak smpai2 lagi. Dijawabnya dlm proses, takkanla hantar 24hb, 25hb sampai. Aku cakap lagi takkanla dari aitam ke simpang renggam tak sampai lagi. Baru dia mintak no tracking. Dah chek. Dia salahkan pengirim plak. Cakap tengking2. Aku naik hangin suara tinggi. Dia cakap awak ni nak marah saya ke, bukan salah saya, salah pengirim. Eh apehal salah pengirim poskod elok tulis 86200. Knp smpai kluang. Kluang pas balik pada aitam kenapa tak urus. Dia jwab karung tak bukalagi. What. Dari 24hb ogos. Ni 27 ogos. Ko tam buat kerja ke camne. Hempas fon. Tolong la hq. Bos2 atas. Tengok staff . Barang lmbat 1 hal, silap hntr 1 hal, staff biadap 1 hal servis u kita bayar. Bukan free. Rm8 dari kl ke johor.

    Reply
  8. Hi Poslaju Staff, please help to expedite the parcel sending progress. My parcel with tracking no: CD401311230MY and CD401313275MY was pending at Poslaju Transit Office (KLIA Hub) since Jul 28 and Aug 11. Taken 1 month the delivery still no yet arrived. Please help follow up.

    Reply
  9. Barang saya tak sampai sampai lagi…macamana ni…sepatutnya dah dihantar tapi check takde pun barang tulis kat situ item delivery…hope barang saya tu dihantar cepat ni no tracking:PL910292848422

    Reply
  10. Tolong update dan reply sy ASAP…
    Tentang semua parcel ni..
    Sy risau klu terlalu lama di hub,mungkin item dlm akn rosak…
    Sebab sbelum ni barang sy smpai dlm keadaan rosak pada customer di kuching..kena gigit tikus….
    Tolong ya…
    1. 200819DJ91Y5WB

    2. 200819DHSPWX6Q

    3. 200818DH5078H4

    4. 200819DJ5CRBD3

    5. 200818DHJ9HMKH

    6. 200819DHWN9855

    Reply
    • Barang saya tak sampaiii2 lagi tolong ye cepatkan hantar barang sebab dah lame sangat ni no tracking:PL910292848422

      Reply
  11. ERC402091932MY
    KENAPA BARANG TAK SAMPAI-SAMPAI LAGI
    REKOD TUNJUK DAH KELUAR DARI POS LAJU KUANTAN
    TAPI KENAPA DESPATH TAK HANTAR-HANTAR LAGI

    Reply
  12. Dari 12/08/2020 sampai 20/08/2020
    Barang belum sampai…. Aduiiiiiiiiiiiiiiiii bila mau hantar ohhhhhhhhhhhhhhhh

    Reply
  13. Minta tolong chack barang kt mana sda hampir 3minggu belum jga smpai2 ni nmber treking nya EP768150458MY dan nie jga CD402473684MY

    Reply
  14. hi, i call sampai 5 number tapi semua tak angkat. barang dari 13 MAY 2020 tapi masih tak sampai. boleh update tracking number ERB887608125MY, and respon di email.

    TQ

    Reply
    • Barang dari adik sy pos 3/7 sampai skrg masih hold di kuala lumpur. Sy guna pos express ye tp lembab sampai skrg masih hold barang . Berapa bulan lg nk sy tunggu ? Kalau sy tahu service pos laju lembab macam ni sy pon xguna servis ni. Xberbaloi langsung. Ini bukan pos laju namanya. Ni pos yg paling lembab sy penah guna. Harap fix cpt ye. Sy nk guna barang tu. Agak2 kalau poslaju xboleh nk hantar barang org, xpayah nk terima. Byk lagi courier company lain org boleh pakai. Kesal betol service mcm ni

      Reply
  15. Hi selamat petang, sy nak tnye, sy post parcel ke kuching sarawak, guna domestik, tapi kenapa saya track item sekarang ada dekat kota kinabalu, sy tak post ke sabah, tp ke sarawak, tlg bg penjelasan dekat saya

    Tracking no
    CD362935995MY

    Reply
  16. Hi selamat petang, sy nak tnye, sy post parcel ke kuching sarawak, guna domestik, tapi kenapa saya track item sekarang ada dekat kota kinabalu, sy tak post ke sabah, tp ke sarawak, tlg bg penjelasan dekat saya

    Reply
  17. MY2029378368257 TOLONG UPDATE TRACKING NII ,, MAHU SEBULAN SUDAH BARANG BELUM DITERIMA ,, TOLONG PERBAIKI DAN PERCEPATKAN UNTUK PENGHANTARAN BARANG . KESIAN CUST MENUNGGU BARANG TERLALU LAMA ..

    Reply
  18. Tak tahu lah kenapa poslaju sekarang macam lambat….. Dulu elok je. Mana keberadaan parcel saya? Kata IN TRANSIT tapi dah almost 2 weeks, website tak update. Walhal dari Puchong ke Shah Alam je pun, dekat. Bukannya jauh mana…. Hmmm kecewa. Baik pilih courier lain. Call customer service ke hotline care ke semua tak dapat. Semua suruh refer website. Bila tengok website, tracking kita punya parcel, tak berganjak pun. ERC265729862MY

    Reply
  19. Dear Sir/Madam,

    Kindly assist in tracing what has happened to my 6 boxes of electronic autogate arms that were dispatched on 19 June 2020 to Manila, Philippines. The Box details are EE 058 314 776 MY ~ EE 058 314 780 MY ~ EE 058 314 793 MY ~ EE 058 314 816 MY ~ EE 058 314 820 MY ~ EE 058 314 833 MY. As of today, the boxes are still not in Manila despite sending these off via EXPRESS. I have made follow up via email and filed a personal complaint at Paramount Pos Office on 23 July 2020 (where the goods were sent) but till now I have not any feedback from Pos Laju.

    Please understand the urgency of this as these boxes were supposed to be sent via EXPRESS. In the meantime, my Client in Manila is very upset with me. Please help me to resolve this as soon as possible.

    Thanking you in anticipation.

    Hon K S

    Reply
    • Pos April 2018 Sudah 2tahun lebih,barang yang dihantar ke USA telah hilang masih tidak dapat ganti rugi dari pihak Pos Malaysia.segala borang segala maklumat telah pun dibagi direct.lebih 100 kali call dari Tahun 2018.No phone dah di bagi 100 kali tapi sekali miss call pun tak pernah.Kata nak masukan kan claim apa cita ?? duit kerugian Rm1600 aku mana ??? 0163614646 ni no aku yang ke 101 kali dah bagi

      Reply
  20. POSLAJU KK APA CERITA OO!!!!! 2 MINGGU SUDAH STATUS BARANG MASIH DALAM PROSES. SAYA BORING SUDAH BALIK² LIVE CHAT LEPAS TU KENA BAGI ALASAN “KAMI AKAN URUS SECEPAT MUNGKIN”, “TEAM KK BELUM BAGI FEEDBACK”. CALL PUN TIDAK DIJAWAB!!! CUBA KAMU BAGI NO TEL ALTERNATIF YANG SENANG DIHUBUNGI!!

    Reply
  21. please help me to track parcel : EE061251546MY, from Malaysia to Singapore, the system said it is a wrong number, could not check from the system.

    Reply
  22. POS LAJU TAPI TERAMAT LAMBAT, DAH 2 MINGGU STUCK IN KLIA.. BERKULAT HABIS LA BARANG AKU TU.. LEPAS NI LETAK LA NAMA POS PELURU BERPANDU PUN,TETAP SLOW. BAD SERVICE. CALL CUSTOMER SERVICE TIDAK BERJAWAB.. JETIK BATU TU BARU TAHU.
    MY TRACKING – EHA168121282MY

    Reply
  23. Minta tolong pihak pos laju,lebih sebulan parcel saya, bernombor tracking ERC177304978MY. transit di depot hub klia, belum sampai lagi ke Sabah, pos laju di seremban 20/6/2020,transit di klia hub 22/6/2020 belum update lagi, kenapa boleh delay? Percepatkan lah proses delivery, bagi tumpang ja, cargo kamu tu dekat Mas atau airasia, kalau harap kapal transmiles dc9 sengsara la. Satu saja dc9 park dekat hub cargo terminal2 kkia. Klu xsilap dulu 737-200 gadingsari selalu park dibay terminal2. Kalau boleh, pendapat saya hidupkan cargo keretapi semula. Terima kasih.

    Reply
    • Tolong periksa parcel saya EHE003483086MY. Dipos pada 22/7/2020 tapi bila lihat pada tracking masih stuck di pos laju hub. Tolong cepatkan perhantaran. Barang penting saya buat kerja. Call customer servis langsung tak angkat.. Sangat kecwwa dengan servis pos laju..

      Reply
      • Hello poslaju seller dari nilai, alamat delivery di melaka, kenapa nak peram barang sy lama-lama di klia hub.
        Tak boleh ke terus hntr ke melaka, sy nak guna batang tu urgent la…
        No tracking
        PL472360724751

        Reply
  24. EP753646807MY please update my parcel

    Hello, why my parcel still stuck at klia from 9 July until now and still no update.. what the f*ck they doing at there..?? what happen to my parcel..? please check where is my parcel now.. also no one answer for my call.. damn it

    Reply
    • Perkhidmatan palng tua dan paling bodoh tak belajar dari pengalaman. pekerja pemalas bila barang banyak masing masing menipu.try buat call kalau sekali tak angkat terus kata dah datang tapi org takde rumah suruh amik kat pej pos. padahal dekat app track pon x update.tinggalkan slip cop pon x jelas xnmpk nombor opis.Bahalol musibat la korang!!!

      Reply
    • Mahal charge utk delivery ke UK. kalau dah tahu x de kapal terbang beritahu semua orang jangan pos barang buat masa ni. menyusahkan sbb dah sebulan aku tunggu parcel dari uk. charge express beratus tapi service lembab mcm siput! email komplen x balas, call c jawab, nmpk sgt pengarah dia mkn gaji buta

      Reply
  25. ERB8887604928MY .Parcel collected on the 11th May 2020 ,KotaBharu Pos laju hadn,’t arrived yet. Today is the 14th July 2020,passed 2months and still have’nt arrived. Please revert to my email below. Thank you

    Reply
  26. Salam Sejahtera pihak Poslaju Malaysia.Kenapa Parcel Item saya masih tidak bergerak.1 Julai masih lgi dekat poslaju kl..Ni dah 9hb..kenapa ye..Saya berharap sangat agar pihak poslaju dapat mempercepatkan urusan penghantaran barang ke Sarawak..Kadang² ada yg smpai sebulan baru nak terima parcel..Bukan saja saya yg terkesan,malahan orng lain diluar sana pun juga terkesan..tolong jangan delaykan barang kami..dah jenuh menunggunya..hmmm..

    Reply
    • POS laju barang Saya gak bergerak masih di mykula,tolonglah jangan delay sudah satu bulan barang di mykula dari 29 June sampai 17 July gal sampai2,tolonglah sudah jenuh tunggu sangat penting,janji 3 Hari sampai ternyata janji Tak betul

      Reply
      • Hye pos laju.

        Tolong explain kenapa barang customer saya sangkut kat KLIA HUB sejak 10/7 sekarang dah berapa hb.. Tolong percepatkan penghantaran. Sebab pos laju busines kami kena kecam.

        Reply
      • pos laju p.serai kulim kedah,slownyaaaaa.masa nak qaya kot la brg byak..ni dh lepas qaya pn sama ja..tpon nk tnya pasai parsel dh x angkat plk..klu line prblm x kan dr bln puasa smpai skrg x baiki lg..sy dh 3,4 x jd cmni..apa hal ni..#PejabatPosPadangSeraiTolongAmbkPerhatian

        Reply
    • CD358847019MY Parcel saya dri dihantar dari Kunat pada 9 July 2020 and dispatched out from Tawau 27 Julai 2020… masalah nya parcel tu perlu dihantar ke Kuching Sarawak but why LAMAK sangat???? padahal setanah la…come on poslaju

      Reply
  27. Boleh tolong percepat kan hantar barang ni ERC122258430MY saya suda lama menunggu.. 13/6 sangkut dekat klia je. Urgen..

    Reply
    • Saya send parcel saya di pos laju pada 6 July 2020..Hari ini sudah 23 July 2020…Parcel masih belum sampai pada penerima. Tolong cepatkan tracking EP 73974 478 5MY

      Reply
  28. Can you please update the international shipping rates? Which countries are currently available in your list during this period of a pandemic, the rates and the duration of shipment?

    Reply
    • salam pos laju kawan saya punya item x smpai lagi dan masih di tmpat yg sme dri 2 minggu lpas
      track no.
      ERC181368970MY
      ERC181369079MY

      Reply
    • Pos laju mengapa surat berdaftar Sya RY064072124My masih belum bergerak sejak 1hb Julai masih berada di Transit KL,,Tolonglah percepatkan dekat sebulan belum bergerak,,

      Reply
      • PL347987074792 boleh saya taw brang saya dh post out belom ? Dh semggu check duduk in transit dkt poslaju butterworth. Dari 12.8hb lg dkt poslaju butterworth.. tp bila check smpai sekarang dlm transit di poslaju butterworth.. bila call suruh refer website.. boleh update tak ? Sbb ada 8 brg semuanya tu..

        Reply
    • don’t use this service for now! i’ve been waiting for the parcel to uk almost a month! no pilot at this period

      Reply
  29. Saya pnya item tk smpai2 .sy order dari selangor and don’t any update about the track. Last update 29.06
    Please update for me

    Track no ERC123971681MY

    Reply
    • Saya punya item kenapa belum update sejak 5/7/2020,3/7/2020 please update for me. Track no Eha226410635MY, Eu021332290MY, Eu021331317MY

      Reply
    • Boleh percepatkan tracking no : erc213072908my. Dari mula brg di hantar ke kaunter, diproses & dispatched dr Syah Alam pd 24/6, sehingga skrg notification tracking hanyalah utk tarkh itu shj. Tdk ada trkh lain yg kena update. Minggu dpn 24/7 genap sebulan masih ditangan poslaju. Kenapa Kerajaan hanya melantik pos Malaysia sbg kurier utama, perkara ini perlu di bentangkn kpd wakil rakyat utk dibahaskn supaya national courier dibuka kpd byk Sykt yg mngendalikan pos, sptmna Airasia dujudkan utk bersaing dgn MAS.

      Reply
      • Salam…kenapa barang saya orang lain yang terima..saya tidak tahu siapa penerima barang saya..sepatutnya dispacte tidak boleh sesuka hati memberi/meletak barang kepada orang lain dan alamat lain,kenapa tidak sampai kepada alamat yang telah disenaraikan..sampai hari ini saya tidak menerima barang saya. .

        Reply
    • Salam pihak pos laju. Boleh maklumkan pada sy status terkini no tracking EHA092930910MY ? 10hb di Klia tapi sampai sekarang x bergerak.. dokumen yg dihantar perlu sampai segera ke destinasi..

      Reply
  30. dah taw x boleh hantar tutup je lah…menyusahkan banyak orang..ni nama nya tamak halobah..dh taw x mampu masi lgi nak terima penghantaran.selesaikan dulu brg yg delay!!!

    Reply
  31. Poslaju dari atas sampai bawah staffnya otak slowwww…parcel saya dah tentu expired masuk hari ke 20.Benda dah dibayar tetap slowww…patut pun tidak pandai maju-maju…cubit tu biji baru tau….

    Reply
    • No tracking ERC319477886MY. Mana barang ni belum sampai – sampai inform pun teda update mw dekat dua minggu sdh, ini kh poslaju poslambat la ni postage pun kena bayar bkn ksi hantar cepat-cepat…..

      Reply
    • saya pun dah 3 minggu menunggu parcel saya PL294545419239 sampai sekarang tak sampai2….servis lembab mcm taik tapi charge pos mahal2……..saya doakan semoga manusia yg tak amanah dan tak menjalankan amanah ni tidak akan senang hidupnya dan semoga urusannya pun akan sentiasa dirumitkan oleh orang2 lain pulak…..aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn…..

      Reply
  32. Selamat pagi tuan. saya nak maklumkan berkenaan barang yang saya pos ke cawangan amanahraya sibu tidak sampai lagi. saya pos pada 19 Jun 2020 sampai sekarang dh 7 Julai 2020 tidak sampai lagi. mohon semak tuan. EN425603039MY

    Reply
  33. Tracking No saya ERC228543492MY. Postman hantar barang saya sampai alamat saya tetapi tidak telephone saya. Saya dapat tahu barang saya sudah diterima oleh orang melalui tracking status di handphone saya. Saya segera turun bawah office saya pergi cari, rupanya postman serah barang saya kepada satu orang duduk di kopitiam di tepi office saya. Saya memang marah atas kelakuan yang tidak bertanggungjawab postman ini. Kalau barang saya hilang, dia akan bertanggungjawab bayar kepada sayakah?Harap pihak berkuasa mengambil tindakan atas postman ini. Terima Kasih.

    Reply
    • Says punya barang 22/6 POS tapi sampai sekarang Belum sampai lagi ,tracking no :ERC176483694MY barang status last update 29/6.call tak Ada orang jawap ,email tak Ada orang reply ,kalau tak reply lagi,I akan pergi lapor polis shj ,poslaju ni memang suka tipu rayat

      Reply
    • Saya punya barang sudah lama berada di KLIA tetapi tidak ada pembaharuan.. Sudah lebih 2 minggu, tidak sampai2 di Keningau. Tolong lah Pos Laju, cepat segera selesaikan pengiriman barang kami yang tertahan.. Sudah hampir sebulan barang tak sampai sampai. Lalai sekali pos laju, kesan gak baik sangat!!!!!!!!!!!!! Barang saya tujuan ke Keningau Sabah, kenapa sampai di Lok Kawi??? Yang benar saja Pos laju, kenapa begitu….? Tracking nomor ERC287421367MY

      Reply
  34. Hello dan selamat tengah hari.
    Saya tinggal di keningau. Barang yg sy order sudah sebulan lebih tidak sampai di keningau. Barang itu hanya sampai di pos laju kota kinabalu sedangkan alamatnya adalah di pos laju keningau. Barang itu adalah baju raya,saya order sebelum raya aidilfitri lagi tapi sampai sekarang pos laju kota kinabalu tidak menghantar ke pos laju keningau. Saya dengan dukacitanya menyatakan bahawa pengurusan pos laju sangat lalai. Tolong bagi kerjasama dan tolong sampaikan parcel saya itu secepat mungkin.
    AMBIL TINDAKAN
    Tersebut merupakan nombor tracking saya- ERB953399275MY

    Reply
  35. tracking no. :EHE002325645MY , EHE002325631MY , EHE002325659MY This 3 parcel i send on the same day to kota kinabalu same location …but just received only 1 pacel , other two parcel until now still not received yet and tracking in wedsite also no update status

    Reply
  36. I ordered an item from China and my parcel is supposed to arrived in Kuching. But why my parcel is at Kota Kinabalu processing centre? Can someone enlighten me?

    Reply
    • ERC190852846MY
      Salam..barang saya masih belum sampai2 lagi ni lama sangat tersangkut dekat KL hub,agak2 sebelum thn depan boleh sampai ka?saya dah pesan banyak barang guna pos laju ni tapi barang ni yang paling lambat langsung tidak ada pergerakan harap2 ada pergerakan la dalam minggu ni..

      Reply
  37. ERC053501834MY
    Assalamualaikum, parcel saya dari 04.Jun.2020 Pos Laju Ipoh, sampai ka Pos Laju KK pada 25.06.2020 (21 hari bkerja da), dah hampir 1 bln still x smpai2, trus terang bgtau kalo x dpt pos sy ble ambil jak d kk sendiri, kalo guna jln darat myb sekitar 4jam je KK-Telupid cm x logik 2 weeks still x parcel begerak, parcel org rumah dr Cheras pd 23.06.2020 (7 hari bkerja) da sampai kt Telupid klmarin 01.07.2020 see, whats wrong!!! ble cek tracking no ERC218799989MY. X nak salahkan sesiapa just i need my parcel urgent.
    Col pla x angkat, please respon at my email immediately TQ

    Reply
  38. Truly disappointed Poslaju
    Send parcel to Sarawak Sampai barang I dah hilang.
    Pandai buat efeedback form supaya x perlu angkat complaint by call.
    Tapi fill up eform pun x call atau update balik.
    Super frustrates with pos laju

    Reply
  39. Tracking num ERC225119576MY
    Korang ni buat kerja ke tak buat kerja dari 26/6/2020 sehingga 30/6/2020
    Barang x sampai lgi ni dk stuck je
    Macam ni la orang malas nak guna pos laju pos lain tiga atau empat hari dh smpai ni pos laju seminggu pon x sampai dh kenapa bla call x angkat

    Reply
  40. Dari 17May berada kat hingga skg,dah sebulan lebih menunggu barang x sampai2,tp trace dah delivery ? apa kes ? nak call customer service tk dapat dapat
    ERB955387221MY

    Reply
  41. Tracking Num ERC113176882MY dan ERC 125967353MY saya nak tanya barang saya dari 11/06/2020 di pos sampai hari 23/06/2020 masih dekat hub Klia dah berapa hari nak dekat 12 hari dah barang saya terperab dekat sana…nak call pon tk aktif..pliss cari alternatif lain supaya barang coustmer cepat sampai..if tkde cukup pekeja buka lah jawatan kosong supaya barang coustmer d hntr seperti masa yang d tetapkan ini bayar mahal tapi kualiti tidak seperti apa yang d bayar..renung2kAn

    Reply
  42. Tracking EN 443811792MY
    Saya dari Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional Daerah Temerloh, ( JPNIN ) Pahang ingin memaklumkan bahawa dokumen yg dibuat pos laju pada 15/6/2020 dokumen yg sangat penting tersebut tidak sampai ke destinasi ke alamat nya di JPNIN Bentong , Pahang, saya telah menyiasat trackingnya telah dihantar ke Setiawan Perak, saya telah call dri Poslaju Temerloh yg menyatakan bahawa no tracking tersebut telah digunakan oleh individu yg tidak dikenalpasti, kalau salah alamat, saya mohon poslaju kembalikandokumen penting tersebut ke JPNIN Temerloh utk tindakan selanjutnya , Tq

    Reply
    • SALAM….SAYA PUNYA BARANG SELLER HTR 13.7.2020….SEPATUTNYA BRG TU KE ALOR SETAR…..BILA CEK TRACKING NO….DR BALAKONG KE KUALA BERANG….KUALA BERANG KE KUALA TERENGANU DARI KUALA TERENGGANU KE POSLAJU TRANSIT OFFICE KLIA HUB… APA KEJADAH NI…BAYARAN….POS LAJU…BARANG ENTAH KE MANA….SKRG DAH 23.7.2020….APA CETA….
      TRACKING NO ERC325332055MY

      Reply
  43. CD361383125MY
    Sjak 18may berada kat
    parcel hub hingga skg,dah sebulan lebih menunggu barang x sampai2,nak call pun x angkat2

    Reply
  44. Tracking num ERB995959130MY
    dah sampai seremban. Kenapa patah balik ke serembam.. Call pos laju seremban n kota bahru.. Memang x berangkat. Call customer service pun hampehhh!
    Saya harap barang saya patah balik ke Seremban..

    Kata LAJU…??

    Reply
  45. Barang saya belum sampai lagi dari tarikh 1.6.2020..masih belum sampai
    Tracking number ERC037429243MY

    Reply
  46. Nak tanya kenapa parcel saya EP711769938MY asyik berlegar-legar di pos laju Bukit Mertajam sejak 15/6/2020 – 17/7/2020 dan in transit pula… Parcel saya dh pos pada 11/62020… Dh smpi dkt transit klia hub tp berbalik ke pos laju Bukit Mertajam sedangkn parcel saya sepatutnya dihantar ke Sandakan sabah.

    Reply
  47. siapa keja kat poslaju ayer hitam. saya belum habis cakap dah kena putus di talian. nampak kurang ajar sangat. saya bukan marah saya just tanya dimana dan kenapa barang saya boleh berada di sana sedangkan sepatutnya hantar ke sarawak dr poslaju segambut. diaorang salah hantar ke poslaju ayer hitam disebabkan posman segambut silap simpan dalam karung poskod 86200. sepatut ke poskod alamat saya adalah 95700. servis lembab masih lagi pekerja kurang ajar. rugi la bayar servis macam ni. saya bayar servis pun untuk bayar gaji kamu orang juga.. bullshit pekerja pos ni!!!

    Reply
  48. Pos Laju is shit! Shit! Shit! I have a parcel sent from Cheras on 1st of June 2020, till today, 17rh of June 2020, the parcel is still not delivered. And Pos Laju is much much much worse than that: My parcel couldn’t be traced in their “track and trace” service. The record of my parcel stands still on 1st June 2020. No any other record of my parcel could be found from anywhere any place! I have looked around and searched around, but THAT IS the ONLY information I can get! Call them? Yes, no one in any Pos Laju office ever pick up and answer my call! I suppose they must have all died.

    Reply
    • Tracking no.saya…
      EHA202693883MY
      Alamat barang sya di pos ke Ipoh,Perak dari Kuching,Sarawak..dah knp poslaju ni buat keje macam xdibayar gaji je barang sya terlepas dh ke Kuantan pula..please confirm balik silap di mana..jangan tunjuk kebodohan di sini..silap hri bulan kena boikot..

      Reply
  49. Pos Laju, parcel saya tracking no ENB008630648MY sudah tiba di Pos Laju Parcel Hub sejak 6 Jun 2020 dan tiada perkembangan selanjutnya. Boleh saya tahu bila boleh hantar keluar ? Sudah lebih satu minggu parcel itu sangkut di Parcel Hub. Kawan saya tengah menunggu parcel itu. MCO sudah lepas, tak ada alasan tak boleh hantar. Kalau tak mampu hantar, sila pulangkan. Saya akan hantar sendiri. Alamat saya ada di parcel.

    Reply
    • Poslaju, saya mohon parcel di hantar ke alamat yang betul dengan segera.Parcel di pos pada 11/7/2020. Sampai sekarang customer belum terima lagi parcel.Dan kenapa parcel stuck di poslaju transit office KLIA dari 15hb lagi tak bergerak2 sepatutnya di hantar ke Kuala Terengganu.
      Haluan sangat2 berbeza.Mohon check tracking number ERC326073445MY.

      Reply
  50. Parcel tracking no ENB008630648MY sudah tiba di Pos Laju Parcel Hub sejak 6 Jun 2020. Sudah lebih satu minggu sangkut di parcel hub ! Bila nak hantar keluar ? Kawan saya tengah tunggu parcel itu. Sila mempercepatkan kerja anda. PKP sudah lepas. Tak ada alasan lagi !

    Reply
    • Poslaju, saya mohon parcel di hantar ke alamat yang betul dengan segera.Parcel di pos pada 11/7/2020. Sampai sekarang customer belum terima lagi parcel.Dan kenapa parcel stuck di poslaju transit office KLIA dari 15hb lagi tak bergerak2 sepatutnya di hantar ke Kuala Terengganu.
      Haluan sangat2 berbeza.Mohon check tracking number ERC326073445MY.

      Reply
  51. ASSALAMUALAIKUM . SAYA NAK TANYA PASAL BARANG SAYA . DARI 04/06 SEHINGGA HARI INI 16/06 BELUM ADA PERGERAKAN BARANG SAYA . MOHON KERJASAMA PIHAK ANDA MEMPERCEPATKAN BARANG SAYA (NO TRACKING ERC051456823MY )

    Reply
  52. Selamat petang Tuan/Puan,
    Saya nak tanya barang saya tersekat di Parcel Hub dari 5/Jun 2020 hingga sekarang pergerakan item no tracking (EP720724603MY). Mohon tindakan segara pihak pos laju untuk penghantaran barang saya.

    Reply
  53. Wanted to check about my parcel , until now no movement from day I ordered on 10 June 20 now is 16 June 20 ,no any update from poslaju My tracking number,ERC109748266MY kindly please provide tracking information, and proceed to deliver, really appreciate if poslaju department solve this issue thank you.

    Reply
    • Salam , ERC312649462MY ni no tracking sy. Sy ada oder barang dekat shoppe. Bila sy cek no tracking sy ni dia keluar barang dah dihantar atas nama sy. Sedangkan sy belum terima lagi barang tu. Macam mana boleh update barang dah dihantar atas nama sy ??? Tolong bertanggungjawab kalau posmen hantar salah rumah main bagi je. Tolong pos laju amik tindakan sy nak barang sy balik. Barang tu penting untuk kegunaan sy tak lama lg.

      Reply
  54. Sy ada 2 brg dr china skrg stuck di KK Processing Center. 1 since 26/5/2020 dan 1 lagi since 8/6/2020. Kenapa x dahulukan brg2 yg dah lama sgt terperap? Sianlah kami customer tunggu lama sgt brg.. Sy mggunakan khidmat j&t pos 4/6/2020 smpi 3 hr kemudian. We pay your services not free. Thank you

    Reply
  55. Barang saya dah sampai ke kawasan destinasi, tapi kenapa pergi hantar balik semula ke MyKULA? Tolong beri penjelasan dan bagaimana saya nak barang saya selamat ke destinasi penerima?

    Reply
  56. Hello Pos Laju,
    Berikut no tracking barang oder saya dah berbulan tak sampai2…tolong cepatkan ye. Barang oder kat malaysia tak sampai2 tapi yg oder dari china cepat je terima. Yang bawah ni guna poslaju dalam malaysia dan barang2 oder dalam Malaysia:
    ERC059826153MY
    ERC068293608MY
    ERC061764174MY
    ERC061762111MY
    ERC047375757MY
    ERC058208123MY
    ERC052747487MY
    ERC000456268MY
    ERB989275048MY
    ERB864309105MY
    Yg semua tu kalau tracking semua kat Hub….tu jer jawapan memanjang berbulan bulan.

    Reply
  57. Urgent!. Item sudah dikirim pada 3.6.2020 (Petaling Jaya). sampai sekarang belum terima. Bila tracking item kononnya transit di pos laju langkawi. Kenapa di langkawi, sedangkan alamat penerima di melaka. pohon percepatkan sebab benda tu urgent. EHA177183197MY. sudah lebih dari seminggu.

    Reply
    • Kenapa barang I Tak sampai lagi,sudah 3hari masih di 1tempat saja.tolong hantar barang I besok

      ERC373570868MY
      EHA069601089MY

      Reply
  58. ERC016737059MY… Ni parcel saya 04/06/2020 da sampai kk.. Kenapa tidak sampai Ranau lagi.. Ni barang urgent saya mau pkai.. Klu brg lain mau simpan 1thun xpa.. Klu xckup kaki tngan cari la pkerja baru atau part time..

    Reply
  59. Saya nak tanya persoalan, saya ada beli dua barang di shopee.
    Dari 5hb dan 7hb masih tidak bergerak dan tidak diupdate, dia stuck
    di KLIA Hub

    POSLAJU TRACKING:
    ERC065260013MY
    ERC067945665MY

    Dua barang saya tak bergerak langsung.
    Mohon poslaju mempercepatkan barang saya.
    Tolonglah saya. Saya perlukan dua barang tersebut

    Reply
  60. SAYA NAK TANYA SOAL BARANG SAYA, DARI 1/06 SAMPAI SEKARANG 10/06 BELUM ADA SEBARANG PERGERAKAN NO TRACKING (ERB902377845MY)
    TAKKAN LAH SELAMA 10 HARI TU BARANG TAK BEGERAK LANGSUNG. INI TETAP TAK UPDATE LANGSUNG. BILA NAK SAMPAI PUN TAK TAU LAH.. MOHON POS LAJU PERCEPAT KAN BARANG SAYA.

    Reply
    • Wahai poslaju yg dkasihi..dgn bebsar nya hati saya amatlah meminta korang updatekn brg saya ye sayang2 …saya sabar ni..tp tlg update ye syg..xla sya mcm cacing kt sini syg dok menengok brg sya xgerak2..ni ni tracking sya ye love😄ep698087932my..saya dh baik ni..hmm

      Reply
  61. TOP URGENT! Change delivery address for POS LAJU Tracking no. : EN 07 432 888 4MY. The attached tender documents has been pickup yesterday, appreciate that you can deliver to the TENDER BOX as per address highlighted in yellow below and must delivered to Universiti Teknologi Petronas BEFORE 11/6/2020. Kindly revert comment at H/P : 012-2318775.

    The delivery address as below :
    RFQ No.: UTP/FAM/QC/2020/PMMD/011 UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS TENDER BOX, PROCUREMENT UNIT, GROUND FLOOR, CHANCELLOR HALL, 32610 BANDAR SERI ISKANDAR, PERAK DARUL RIDZUAN.

    Reply
  62. SAYA ADA ORDER 2 BARANG DARI CHINA . YANG SATU DARI 16/5 LAGI . TAPI STUCK DI PARCEL HUB DISPATCH OUT DRI TRANSIT OFFICE DRI 1/6.DA SMPAI DI KOTA KINABALU ATAU BLM X TAU .TERLALU LAMA SNGAT TDA UPDATE SMPAI SKG. ERB840580150MY. 1 LG BRG SYA INTRANSIT DRI CHINA KE MALAYSIA DRI 3/6. SDA SMPAIKA TDA DI MALYSIA TDA TAU.BIASANYA TDA TLALU LMA MCM NI .

    Reply
  63. Barang sayq dari tanggal 18/05 sampai sekarang masih poslaju parcel hub tidak bergerak.
    Tracking no : CD361383125MY

    Reply
  64. Everyone understand now is mco and increase workload but still need to come out with statement and give estimated time. Cannot leave everyone hanging like that. My item already 3 weeks in klia hub no update at all. Does it mean lost? Do I need to buy new one?
    Leave everyone hanging. One of the frontliner who done poorly is poslaju.

    Reply
  65. Pos laju..apa ni bos…barang kat Klia tu tolong la kasi gerak. Hantar masuk parcel barang semua tu masuk naik flight. Terperap di klia tu buat apa lama lama situ. Ada pesta pameran barang pos laju ke? Woii.. buruk nanti barang online saya beli. Pantas sikit la kerja bos. Tambah staff angkut barang pos tu. Bagi bonus kat staff tu..Aduh..ini macam susah woo..barang selalu lambat sampai.

    Reply
  66. I’m every time only received a note receipt from POS Laju that informed me that things not able to deliver due to no one is at home. This is ridiculous each time is not at home! When check on the date many time I’m actually staying at home and never went out. During the MCO period I received 2 same note saying that not able to deliver during MCO. HELLO!! During MCO I’m 100% Guarantee that me and my family are all at home and never went out! Can you please check your staff in Seri Kembangan are they really doing their job?!

    Reply
  67. Pos Malaysia cuti raya lg kh ni.Kenapa barang yg Sya Oder masih x bergerak di KLIA hub. 13/05/2020 lg.ckarng dh 2/06/2020…cdh beranak pinak cdh tu barang kena peram…
    ERB 893471151MY

    Reply
  68. Hi barang saya pun belom sampai masih sangkut dekat parcel hub. Flight or cargo ke sarawak dah 3 kali fly ke Sarawak pun masih belom sampai. Ya saya faham keadaan masa sekarang MCO cuma nak ingatkan sbb flight dari KL ke Sarawak tak selalu..kita ambillah kesempatan atau peluang yang ada supaya barang pelanggan sampai pada tuannya. Nak peram lama kat parcel hub pun tak guna ye tak..?sabar je lah..nk bg suggestion..sbb dari 20May smpai skrg xsampai.

    Reply
  69. EHA123458006MY
    BARANG TAK TAHAN LAMA. SY GUNA POS LAJU SBB JANJI SAMPAI 2 HARI. INI DAH SEMINGGU. NAMPAKNYA BARANG DALAM TU DAH TAK BOLEH GUNA.

    Reply
    • ERC131462748MY
      barang napa blm dpt ya ,15/6/20 smpi skrg ni 13/7/20 knp masih blm smpi ya? Kl.pos sabah bgitu lambat ka?knp brng china lg dlu smpi?..

      Reply
  70. Problem with frontliner pos laju posmen from kuala nerang who is working on 26/5/2020 delivering area bukit laret. Posmen complaint konon mailbox tak kelihatan dan mintak letak luar dari pagar rumah. kita paham akan lambat sebab banyak barang musim pkp covid ni kita tak complain walaupon dah 2 minggu sejak hari dihantar. Tiba2 pos yang kononnya laju ni hantar lewat 2 minggu bukan main nak tutop salah sendiri lambat cari salah pengguna punya mailbox tak kelihatan. Kalau betol posmen tu dah cuba hantar tapi tak jumpak kan ada number fon dua2 penghantar dan penerima, dah tak boleh call jugak hantar ja semula ke penerima. Fix the attitude of that staff the one who is working on that day in that area.

    Reply
    • Hello Pos Laju Kota Kinabalu. Why haven’t your answering my call??
      I still haven’t receive my parcel ERC151243066MY. Why the status still in processing centre till now? It’s been there since July 4th 2020 you know. What are you gonna do with my item? Wanna make pekasam is it? Send it to Bintulu laaa. 9

      Reply
  71. PARCEL NO ERB877436519MY
    PARCEL NO ERB877436519MY
    PARCEL NO ERB877436519MY
    PARCEL NO ERB877436519MY
    PARCEL NO ERB877436519MY

    TOLONGLAHHHH WAHAI STAFF POS YANG TERAMAT LAJU
    MANA BARANG SAYA…

    Reply
  72. PARCEL NO ERB877436519MY

    POS DARI PEJ POS KELANA JAYA (9/5/2020), UNTUK DIHANTAR KE KAPAR, KLANG>>>MENGAMBIL MASA SEMINGGU KER NAK SAMPAI… SMPAI NK MATI ORG YG MENUNGGU BARANG TU…. ENTAH LAHH…. REJECT LA PAS NI…

    Reply
  73. Parcel Saya ERB894065720MY dari Cheras.. Alamat saya gurun kedah.. Bila saya semak parcel saya berada di Langkawi. Apa ke jadahnya..

    Reply
  74. Parcel ERB877436519MY…

    Pos pada 9 May 2020 di Pejabat Pos Kelana Jaya untuk di hantar ke lokasi Kapar, Klang. Masih belum terima lagi, bukan jauh pun n bukan merentas negeri atau negara…masih lambat juga nk sampai… parcel dari Johor pun da sampai… PIHAK PENGURUSAN POS MALAYSIA… sila ambil maklum yee…tau la sekarang musim PKP tpi perasaan pelanggan kena di utamakan kannn…tq

    Reply
  75. Assalamualaikum and Hai Pos laju.. Buat apa tuu.. Barang saya macam mana. No tracking EP732020495MY 🥺 Dah lama sangat dah tu tersekat KLia Hub.. Dah la beli baju kat mak saya nak buat raya. Habis la 🥺 Heyyy. Tolong la hantar barang ke Terengganu cepat2.. 🥺🥺🥺 Allahu.. Kalau xcukup pekerja, cari la partime..Hmm.. Kesian kat kami. Barang yang saya order 2,3 hari lepas guna servis lain, elok je sampa tadi😭 Tahu pekerja penat sebab barang banyak, why not ambil pekerja lebihhhhhh banyak

    Reply
  76. Hi, i tried calling pos laju kluang for 2 days(18&19/5) but nobody answer the call. I did not receive Delivery Arrangement notice for this tracking no :ERB826557504MY and my parent did not receive any call from delivery man which he mentioned that premises closed. MCO period everyone stay at home, so this delivery attempted fail is not acceptable. Item will only kept for 7 days till 21/5. Kindly arrange second delivery soon before 21/5.

    Reply
  77. Parcel saya ERB903175045MY skarang smpai kat kota kinabalu….. Saya duduk di johor, macam mana boleh sesat kat kota kinabalu pulakkk

    Reply
  78. Tracking from Poslaju showed that my ordered consignment ERB845925382MY to be delivered to Wong Yiik Chien, 4D Lorong Upper Lanang 32G, 96000 Sibu, Sarawak had been dispatched out from the Pos Laju Transit Office KLIA hub on 8 May 2020 at 03:18:28 a.m. After that, no further tracking or updated information was available. It looked like it stopped processing/progressing, the consignment was stuck there. Please refer to the screenshot tracking information l just got this morning, 15 May 2020 at 0941 a.m.
    Please help to checkout and inform me of further updates on the delivery process of the said consignment.
    Please expedite the delivery process of the said consignment as soon as possible.
    thank you

    Reply
  79. Hai… i nak tanye.. bile agak nye i boleh dapat barang i? Dah 2 minggu dekat poslaju percal hub.. barang dari Klang ke PJ.. i ada pos dari terengganu dah smpai ke Pj.. Call customer service tak dapat.. how to solve this problem?

    EHA137179526MY Tracking number

    Reply
  80. Sy nak tanya, kenapa ya barang sy stay sangkut dkt KLIA HUB. Dh lebih semiggu dah ni barang sangkut dkt sana. Sy fhm barang bnyk tapi tlg lh update dkt customer. Ni dh lebih seminggu dh sangkut dkt sana.

    Reply
    • ERC213938454MY..nak tanye dekat barang saya dekat Cawagan Serahan Rasa..Parcel ni Sebenarnye hantar dekat Telok Panglima Garang

      Reply
  81. Please assist to check Consignment Number EG546388421MY if you are redeliver the item to me again to my house address. From the tracking, I saw item was tagged under Failed Delivery on 4 May 2020. During MCO, I am always at home and no one deliver any item to me

    Reply
  82. My consignment to UK under EE063433952MY sent on 6 April 2020 has not been delivered. Track and Trace last update is on 8 April 2020 and says consign enroute to UK. AskPos keeps referring me back to Track and Trace. Efeedback complaints form cannot be submitted due to system failure.
    Please investigate and revert to me.

    Reply
  83. PENGALAMAN YANG TERAMATTTTTTT TERUK BILA BERURUSAN DENGAN POS MALAYSIA.

    NONE OF CONTACT NUMBER THAT I GOT CANNOT BE CONTACT ( EITHER NO ANSWER OR THE LINE IS ENGAGED)

    I DID ALSO E-MAIL FEW TIMES BUT NO ANSWER.

    WE PAY FOR ALL SERVICE & THIS IS NOT WHAT WE ASPECT FROM YOU POS MALAYSIA.

    IM STILL WAITING!!!

    Reply
  84. ERB813453412MY
    Barang saya dah sangkut dekat klia lebih dari seminggu…sepatutnya minggu lepas barang saya diterima selewat lewatnya.kita bayar kos poslaju,tetapi barang sampai pun tak tepati masa.mohon pihak pos Malaysia investigate,kenapa masalah ini selalu berlaku,agar perkhidmatan pos malaysia lebih effective dan lancar.sayang kalau perkhidmatan hanya gah pada nama sahaja.

    Reply
  85. tracking number ENB054510735MY dah sangkut di caw bdr br bangi dari 7 mei 2020..kenapa lama sgt di situ..nk deliver to putrajaya..PKPB dah boleh rentas daerah. Unfortunately, saya dah complaint di efeedback dan ask post tapi tak ada response. Setakat response ”parcel di caw bdr br bangi” beribu kali semak….apa guna system feedback pos laju??!!! lagi customer service tak dapat go tru untuk complaint.. call tol free boleh go tru tetapi tak boleh cek apa apa status alasan PKP!! ask post mcm tak guna. saya call no yang dikatakan çontack hotline” tapi nombor tak ada dalam perkhidmatan. saya beli barang online sebab nak guna dan ini kah yang dikata katakan pos laju?? sedangkan ada ja van pos laju dan courier yang lain masuk kawasan rumah saya. tetapi brang saya masih x sampai dan TIADA status dan feedback. SANGAT MENGECEWAKAN!!!!!!!!!!!! system OUT! bayaran laju nak claim. upgrate your services LAH!! we paid for your service not free!

    Reply
  86. Saya punya brg masih kat cawangan serahan sibu 6-5-20 hari ini msih blm dihantar sepatutnya sdh sampai kat tgn sya..

    Reply
  87. Parcel ERB781757392MY sampai POS LAju 30 April 2020 masih belum terima. Lokasi penerimaan SETIAWANGSA KL. Terima kasih

    Reply
  88. nak tanye status barang sy :

    1 erb782010519my pos 29/4/20 sampai sekarang xsampai2..ktenya nak hantar semula tapi xde pulak sampai2..kalo boleh call la..sy xdapat nk collect sendiri di poslaju ade anak kecil (mco time).

    2 ep697365878my pos 5/5/20 tapi belum sampai.

    Reply
  89. Tolong la encik…in transit di pusat Mel Nasional sejak dari 28hb April…dah dekat dua minggu di Mel Nasional ni, apa cerita ni Tuan. Jangan buat naya kat sy. Kalau lambat sehari dua takpa, ini dua minggu dah.

    Reply
  90. kepada semua petugas di Pos laju satu Malaysia..kami BAYAR utk perkhidmatan anda. Buat lah kerja dengan betul. Kalau tak nak buat bisnes ni, serah tugas kepada syarikat lain. Jangan buat kerja main². Sila bagi Big Boss anda baca mesej saya ni.

    Reply
    • Hai… i nak tanye.. bile agak nye i boleh dapat barang i? Dah 2 minggu dekat poslaju percal hub.. barang dari Klang ke PJ.. i ada pos dari terengganu dah smpai ke Pj.. Call customer service tak dapat.. how to solve this problem?

      EHA137179526MY Tracking number

      Reply
  91. Assalamualaikum dan slmt petang.Barang saya yang bernombor ERB796147344MY saya baru terima pada 9.5.20 @1pm .tetapi malangnya saya terima bkn dari posmen.Staff pos yg menghantar brg tu slh alamat.syukur org yg menerima tu baik hati call saya.klu org jahat,tnggu smpai bruban la jawapnya brg takkan sampai.Saya mahu nasihatkan kepada staff pos terutama d TAWAU tolong guna mata utk melihat alamat rumah dan nombor telefon yg d beri.1 lg,tolong sebut nama yg empunya barang sebelum membuat serahan kpd org lain.kenapa tdk buat seperti ambil brg d pejbt pos?minta nombor ic segala..perkara ni bkn skali berlaku kpd saya,ttpi pernah jg kpd org lain..saya tahu manusia mna yg tdk prnah trsilap.ttpi klu perkara ni berlarutan,lebih baik tdk paya tulis alamat dan nombor telefon dan ssuka hati la kmu menghantar brg dgn org lain..bekerja la dgn rasa tanggungjawab dan seikhlasnya,jgn smpai mahu cepat hantar sampai hantar ke tmpt orang lain.

    Reply
  92. Bkali² try contact pislsju. Customer service.. operator jwb…adui…brg DH sampai POS puchong. Lama dah aku track ..tp skrg pun smp Kat tgn…rasa dh lbih smggu Ade Kat POS puchong ..ape cara aku nak contact pod puchong ni ye? .. Psl cal² pun bkn manusia jwb…mesin yg jwb..

    Reply
  93. Order Time: 15.4.2020
    Ship Time: 22.4.2020
    Location: Miri, Sarawak
    Understood delay due to Covid19 MCO Period.
    Items Received: 6.5.2020
    Location: Kota Bharu

    What kind of service is this?

    Reply
    • Mohon check ERB739981419MY item Fishing lure. Last pos laju update dalam tracking status ialah pada 6hb. Mei 2020 barang sudah sampai di Kota Kinabalu. (Item dispatched out ) tetapi sampai hari ini item tak terima lagi..Sekian terima kasih atas perhatian.

      Reply
      • Barang customer saya dh sebulan tak smpai lagi.. mereka dh bsing dh.. saya harap proses penghantaran brg ni perlu dipercepatkan ni no tracking
        ERC181368970MY
        ERC181369079MY

        Reply
  94. Banyak parcel sy yang masih pending di post laju..EHA044705661MY,ERB769673938MY,ERB766807825,ERB754009205MY
    semuanya tiada update dari post laju…stalk kat 1 tempat je..then tiada progress langsung..Semua pembelian dibuat pada bulan APRIL..Kindly please check where is all my parcel.Thank you

    Reply
    • My parcel still stuck at klia hub. Please let me know if i can collect item directly at klia hub. It would be good if possibly can do that, than waiting & waiting without progress. I have 2 parcel urgently need by this week : ERB837957975MY & EHA164516948MY. That’s very very very urgent!

      Reply
  95. Assalamu’alaikum… Barang saya yang bernombor EP699262377MY

    ..
    Lama tau saya tunggu tunggu tunggu tunggu, hari-hari tunggu, padahal posmen duk lalu je depan rumah, hari-hari check tracking, tapi bila semalam check, ehhh boleh dia ckap premis tutup, sedangkan saya ada je dkat rumah, kalau betul ada datang, kenapa tak CALL, apa guna letak nombor telefon kalau taknak CALL, sebelom ni elok je tinggal barang walaupun takde orang keluar, tolong laa hantar barang saya tu, jauh tahu x nak pergi ambil, tolong hantar sebab kami bayar…. Tolong lah… Amanah sikit dalm melakukan kerja.. Nom tracking EP699262377MY

    Reply
  96. knape parcel sya blom ad update apa2 slepas dispatched out dri pos laju nilai?almost 1 bulan ..tlong cek ERB575348291MY..tq..call2 pun xdapt..

    Reply
  97. apahal ni poslembab.. bila barang nak sampai.. dah dekat 2minggu tak sampai2 kl je punn.. habs aku punya shoppe guarantee dah tak boleh refund.. kalau tak sampai juga aku ngamuk kat office ko.. tunggulah

    Reply
  98. apa hal poslaju ni nak servis ke tak mau. kalau tak boleh cepat jangan guna perkataan poslaju.. sampai habis aku punya shoppe grantee.. kalau apa hal.. dah tak boleh refund lagi.. dah dekat 13hari tunggu.. kl je..punn

    Reply
  99. POSLAJU BALAKONG ADA MASALAH APA YEA DAH SEMINGGU PEGANG PARCEL. SAMPAI BALAKONG 23/04/2020 08:35PM TAPI SAMPAI SEKARANG TAK BERGERAK. NOMBOR CALL TAK ADA DALAM PERKHIDMATAN. TOLONG PIHAK POSLAJU AMBIL TINDAKAN SECEPAT YANG MUNGKIN.

    TRACKING ID: ERB682548526MY

    Reply
  100. Kalau tak mampu beroperasi tutup sahaja la semua premis pos malaysia ni.bayar dah mahal.pekerja byk org lama.bila org lama taw je lah acah² dah senior buat keje lambat je.itu lah kelemahan pos malaysia ni.berhentikan je pekerja lama yg tdk berfungsi yg sepatutnya.merugikan ekonomi negara shaja.ramai lg yg blh bekerja dgn baik.org lama ni bila dah selesa paham2 je lah.upgrade service tu.mantapkan syarikat kembalikan kepercayaan.jika tak blh mengikut peredaran zaman kenapa masih beroperasi.tepuk dada tanya selera kamu.xkan masih pilih 3g sedangkan 4glte depan mata.

    Reply
  101. Bila call 24jam buzy
    Baik tak payah letak no telefon
    Bila ambil brg kat tmpat pejabat post ckp brg dh dhantar
    2 hari lepas tu pergi lagi n alasan yg sama🤯
    Brg dh smpy sana dh 24/4/20
    Nie dh nk hujung bln tk sampy2 lagi penghantaran,nk kata alamat rmh sy jauh tk sampai 1/2jam pun pjlan..ke pos office tu
    #maafkalauover

    Reply
  102. Hi nk tny barang dh sampai dekat Balakong Hub pada 27.04.20, tp sampai skrg belum diterima. Ada masalah apa apa ke dengan penghantaran barang tersebut ke premis.
    Ref Tracking No. : ERB692319205MY

    Reply
  103. 1st of all i called the 1st no. ending 27279100, no more in service, if pos is sincere please delete that contact from all website, 2nd as usual bad service, items didn’t reach my house during MCO, but the website trace say mdrop, which mean delivered! when i still receive nothing, no call from them, no notice to collect whatsoever. why people still use poslaju after so many complaint? nothing is done to improve it? if cannot cope don’t la accept parcel

    Reply
  104. I don’t know this is pos laju or pos lambat… I sent 2 packages to the same address, both were tracked to reach the facility Center at the same time, yet only 1 parcel was dispatched out. The status of another parcel is yet to be updated and still at the facility Center. Haven’t gotten any replies from e-feedback. Customer service number nobody is picking up. Toll free number directs me to give feedback online which I already did and DID NOT GET ANY REPLIES!!! What kind of service is this? How am I supposed to track the status of my parcel? It’s just sitting there idle in the center for dayssss and not getting dispatched out. 😠

    Reply
  105. pos malaysia ni mmg lembap la servis !!aku punya barang dah 5 hari tak sampai ii sial betul la!!aku guna poslaju tau gampang

    Reply
  106. Saya nak complaint sikit kenapa lambat sangat barang saya nak sampai, dah hampir seminggu. Bila check tracking barang tak gerak pun!!!

    Reply
  107. Hye , assalammualaikum. Saya nak tanya ye . Memang barang susah ke nak sampai ke sri kembangan ? Sebab barang post minggu lepas , 4 barang post . Hanya 1 barang je yang sampai kat saya . Yang lain semua tersangkut dari 14 hari bulan. Ni no tracking EHA157594882MY dari kuala selangor
    ERB637798721MY dari wangsa maju
    ERB636041343MY dari alor setar
    kerjasama pihak anda amat saya hargai terima kasih 😇

    Reply
    • Barang possted over the counter pada 27april. Sampai sekarang belum sampai.

      Tracking Number: ERB767476674MY
      Courier Company: Poslaju Express
      ==================================
      May 02, 2020 01:09 AM – Consignment dispatch out from Transit Office (Pos Laju Transit Office (KLIA Hub))
      Apr 30, 2020 03:34 AM – Item processed. (Pos Laju Transit Office (KLIA Hub))
      Apr 30, 2020 12:43 AM – Consignment dispatch out from Transit Office (PosLaju Parcel Hub)
      Apr 28, 2020 10:17 AM – Item posted over the counter (Taman Seraya PO)
      Apr 27, 2020 02:04 PM – Item posted over the counter (Taman Seraya PO)
      ==================================

      Reply
  108. hai selamat pagi saya nak buat aduan tentang poslaju tracking no EHA136802457MY penhantaran barang dari Selangor ke putrajaya sampai sekarang masih tidak dapat detect dalam system poslaju dan hari ini last jaminan penhataran .boleh saya dapat maklumat status kedudukan barang yang saya oder.kerjasama pihak tuan amat saya hargai

    Reply
  109. Kami guna pos laju untuk hantar barang. Tapi suruh ambil di Pejabat balakong apa kejadahnya…ada segelintir Runner tak datang rumah hantar pun..call apa pun tak. Senang banyak la kerja macam ni. Membazir ja bayar pos.tolong la buat kerja tu Ikhlas. Orang bayar bukan free. Menyusahkan orang yang bayar pulak g kutib barang di pjbt balakong. Baik tak payah pakai pos laju.

    Reply
  110. Barang Saya X sampai Lagi dri seremban ke klia turun ke Bahau pas tu JELEBu patah balik Bahau seremban NH dh klia ape masalah Akan no fon X de kt situ NK Coll X tau no org YG hantar susah LH NH no POS tracking EHA138326251MY

    Reply
  111. Yesterday morning around 11 am I received a call from Pos Laju driver (012-5107932) saying hes already down stair of my apartment and asked me if i can go down to take the parcel, i already answered him i said i cannot because i have a baby with me. Then he keep saying will deliver tomorrow then, i said to him since he’s already downstair, why don’t he just deliver the parcel. Then he just cut off the call like that. A few minutes later, i got SMS that I should collect the parcel my own at Pos Laju Taman Perindustrian Puchong. I believe , this is not my fault since gov already do this MCO , everyone should stay at home. But why I should go collect my own self , since I already paid the cost for courier. Meanwhile , the driver can tell me why he can’t go up stair rather he cut off the call.
    I called again in the evening, and he picked up. I asked him when he can deliver my parcel? Then , he questioned me back, can i go down stair? I asked him again, why cant he go up stair? He then cut off the call again.

    Item Reference No: ERB645851145MY

    Reply
  112. Parcel ERB632723196MY diterima oleh org yang tidak dikenali. Saya call no. poslaju di jalan song tiada sorang yg angkat panggilan. So, tolong la amanah semasa hantar parcel customer. Kalau tak pasti alamat, boleh call no. hp customer, semua detail ada kat bhg receiver.

    Reply
  113. My Tracking number EP712570834MY. The item long time hanging at Poslaju Puchong since 31st Mar 2020. Can you deliver my parcel soonest possible. Call also the line busy. Please treat these as an urgent matter. Previously I sent is wrong month. Sorry

    Reply
  114. My Tracking number EP712570834MY. The item long time hanging at Poslaju Puchong since 31st May 2020. Can you deliver my parcel soonest possible. Call also the line busy. Please treat these as an urgent matter.

    Reply
  115. BARANG SAYA DI POST PADA KHAMIS (9/4/2020) .. BILA CHECK TRACKING MASIH DI KLIA .. SAMPAI KE HARINI CHECK TRAC MASIH TAK UBAH.. KENAPE EKK.. ADE MASALAH KE APE SAMPAI HARINI 15 APRIL BARANG MASIH TAK SAMPAI2.. MOHON CHECK POST LAJU

    Reply
    • Mohon tindakan segera 3barang saya stay d parcel hub..hari² cek tracking,tetap sama juga…padahal kiriman dalam malaysia,ke sabah..bukan dri china…ni 2minggu sudah brang still tidak bejlan…what hapen pos,laju??
      1)ERC 061521570MY
      2)ERC073228831MY
      3)ERC073230778MY

      Reply
  116. Barang sya msih tak smpai lg . Update dari pengirim Apple Sport said that item dah kirim since 23 January 2020 but smpai skrg tak smpai and bila check tracking no yg diberi stated ‘Sorry, tracking not found’..please advice and please check .. tq, ur cooperation highly appreciated coz almost 3month items still not yet arrived..
    tracking no : EHA127377941MY

    Reply
  117. I receive a call from 01148047841 claim from pos laju stating i have parcel need to be collect. But i disconnect the call because i did not order anything thru online. Is this number really belong to pos laju?

    Reply
  118. Worst delivery ever! I post-out through counter at poslaju temerloh on 6th April 2020 and yet today 10th April 2020 my parcel not yet delivered! How could they claimed as ‘Poslaju’ when the service is very slow like a snail? I’ve no idea i paid for what kind of service if this is the outcome! 2 days stuck at poslaju temerloh & 3 days stuck at pusat mel nasional! I’ve no idea when the parcel will reach receiver. Huh! So bad!
    Tracking number : EHA081620894MY

    Reply
  119. Tuan,
    Tak dapat update terkini pos laju untuk parcel tracking no. ERB534876047MY. Last update terima pada 7 April 2020 (jam 10.27am) parcel ini telah sampai di pos laju Rawang. Dah 2 hari tapi parcel ni masih belum dihantar. Juga tiada sebarang update status dari pos laju bila parcel ini akan dihantar.

    Telah cuba beberapa kali call pos laju rawang tapi tidak dijawab.

    Reply
  120. Parcel saya sudah sampai kat poslaju shah alam dua hari tapi masih status yang sama dekat opis poslaju dan belum dihantar ke rumah.ERB570183383MY

    Reply
  121. Pos laju kota bharu serius sgt2 teruk..perap barang dah smggu..kita faham skrg musim pkp tp kalau habaq mai xdak org dkt rmah sedgkan kita terperuk dok rmah mcm tunggul kayu, masuk akal ke? Jgn jd mcm org lain yg komplen kate tetibe pos laju kate barg hilang…haaaa memg naya bt gni..sapalah pekerja hangpa yg dok angkut barg org…please lah hantar hantar hantar..org bayar bukan free 😡

    Reply
    • ERB621543043MY.
      Barang dah ada di pos laju Bachok Kelantan dr 15.04.2020 tp spai skrg x terima lg. Brg yg order kemudian dr tracking diatas elok jer saya terima. Minta tlg semak kenapa x hantar lg. Bimbang keciciran di pos Bachok.
      Terima kaseh.

      Reply
    • Kecewa sy dgn pos laju Malaysia call x berangkat buat repot x jln ERB795389137MY tlg semak kan barang sy ni dah sampai mane klu x blh sampai bagi tahu la sy, sy blh ambik sendiri la barang dah item dispatched out tapi x ade updet dah sampai mane x kan sampai seminggu lebih mcm ni ke pos laju ni las sy guna perhikmatan pos laju baik tutup je pos laju x ade tanggungjawap langsung

      Reply
  122. Dear Pos Laju, please check my parcel EHA159224417MY, been stucked at KLANG POS LAJU since 20/3/20, and I call for few days no people answer. How I’m going to check my parcel? Can you help me to check and process ASAP? Tqvm

    Reply
  123. This is my last time for using PosLaju services and never use this service again. So disappointed with this trouble and your service worst. This mistake makes me wont to use PosLaju anymore. Customer Service never assist customer for any inquiries. JT Express the best courier and RECOMMENDED.

    Reply
  124. PosLaju service very bad. im just ordered the item on (27/3/2020) from gombak to rawang but checked the current status (31/3/2020) that the parcel has been arrived at Miri Sarawak. What are you guys doing ?????? Already called Hotline for many times but no answer. PosLaju Service very bad. How come the parcel delivered to Miri ?? JT EXPRESS takes 2 days only for delivery from Gombak to Rawang.

    Reply
  125. You can hear the voice of the ONLY Poslaju staff at work when you call 1 300 300 300. “Harap maaf semua pegawai khidmat pelanggan sedang sibuk. Anda akan di layan sebentar lagi.”

    Reply
  126. To those complaining, we all now how PosLaju customer service is a joke. Example of PosLaju sick sense of humor is to post on their website phone line that is not working and the alternative line is a fax machine..lol. So save your breath and just boycott them. Piece of sh**t service for lack of better option.

    Reply
  127. Pos laju kuantan paling teruk, sampai depan rumah loceng pun tak erti tekan, buangkan note terus cabut, telephone pergi dia cakap akan hantar semula, pastu hari kedua cakap tak jumpe rumah EP705515714MY

    Reply
  128. I’m so disappointed. My time and money are wasted. Do you guys train your delivery guys? They don’t know anything about the delivery. So rude and dumb! Why do you bring frustration to customers? When you need to give them the best out of your service! Why do we need you? If you can’t provide the basic. Customer service doesn’t help 🆘! Delivery guy is irresponsible. What can I do now? How can I get my time and money back?

    Reply
  129. HI I WOULD LIKE TO CHANGE MY DELIVERY ADDRESS.
    CALLED SEVERAL TIMES THE GIVEN NO.BUT NONE ANSWERED.
    PLS HELP ASAP.

    MY TRACKING NO : RD357064810MY

    Reply
  130. Greetings
    Your staff has come by today to my house to post a package . I was not at home at the moment but my family members were at home.
    1st mistake .
    Your staff had park his vehicle opposite my house and honned from there. Without getting down and ring the door bell which is very much FUNCTIONAL !
    SO ,how is anyone supposed to know who is the horn for?
    2nd mistake
    Your staff didn’t bother to even ask the people who are renovating my house currently. They would have helped
    3rd mistake( The WORST)
    He called to my phone (I’m at my work place). On first ring it self I picked up his call. And guess what.he started shouting at me.for what?for not coming out of the house after he horned. When I asked him politely ,to which address is he referring to, he yelled at me LIMA PULUH DUA LAH!CEPAT ! again ,calmly I told him, there are family members at home, pls ring the bell or tell the workers who are renovating my house to call them out. Again he shouted and hang up the call!

    The whole process of the phone conversation was handled very rudely by your staff. I’ve seen so many pos Malaysia staffs but never seen this WORST!
    SEND HIM TO ANGER MANAGEMENT THERAPY. if he doesn’t know how to behave ,he doesn’t deserve this job! Pecatkan him he! Will give the pos Malaysia some good name.

    Reply
  131. salam…..apa mende poslaju Machang ni buat …check tracking dah sampai pada 16 hb Jan 2020 tapi sampai sekarang x sampai ke tangan lg..ada org ke tak bekerja dlm pejabat pos tu…tel x angkat2…benda urgent tu…hayooo

    Reply
  132. Ezibox lrt damai rosak. Tak boleh nak pungut barang. Tak boleh nk key in number. Minta tolong pihak berkenaan ambil tindakan. Dari semalam saya nak pickup barang tak lepas. Nk call dah lepas pkl 8mlm. Tarikh esok last. Kalau tak boleh pungut jugak apa akan jadi dgn brg saya

    Reply
  133. Barang saya telah dipost pada 23/12/2019 tetapi malangnya masih belum sampai di tangan saya malah TIDAK dapat ditrack menngunakan nombor trancking.

    Reply
  134. Why our Shopee order with tracking code: ERB128173397MY posted on December 26, 2019 until today, Jan 8, 2020 still stuck at Poslaju despatch point?

    Reply
  135. Pos laju ni mmg nice.Dah nampak ada sticker fragile tetap main baling je dalam pagar.Sign receiver tu pon pos laju tu sign sendiri and bukan orang yang dapat barang.Nice and always support pos laju.
    Date : 26 / 12
    Time : 1p.m

    Reply
  136. Kenapa parcel saya ERA751940925MY lama sangat pending kat poslaju Bandar dato onn……dah byk sgt aduan paslaju nie…..tp still X ubah2 poslaju bdr. Dato onn nie….hampeh tul lah…

    Reply
  137. EG693074945JP
    This parcel was sent from Japan to Malaysia. Yet, the address of the parcel was in Batu Caves, and should be sent to Poslaju Batu Caves branch. However, today morning I tracked this tracking number, it has shown this parcel has been delivered to Poslaju Ampang. Then I made the call to the Poslaju Ampang to confirm with them whether this parcel was with them. Poslaju Ampang said was with them, and I requested to collect in Poslaju Ampang. However the staff said I could not collect from them, and then the staff said I have to wait until next Monday to get this parcel cause they wanted to send to Poslaju Batu Caves, but the staff still said I still can try to come to collect. So, I drove far from Batu Caves to Poslaju Ampang to collect this parcel. Once I arrived and approched to them, they said this parcel has been sent to the Puchong hub to send the parcel to Poslaju Batu Caves. Therefore, I have to wait until next Monday to get this parcel insted of Friday. I do not understand why they cannot let me to collect on my own on Friday at first!! I was so depress and upset since I could not able to collect my parcel. But, I still would like to make a complaint about this parcel why Poslaju Hub sorted the Batu Caves parcel to the wrong Poslaju Ampang branch, it supposedly be sorted to the Poslaju Batu Caves!!

    Reply
  138. kawan saya dari Manila Philipina nk pos barang melalui surat berat x lebih 0.5kg…mcmana ye sahabat saya nk guna perkhidmatan poslaju international dari manila? Ada agent Pos laju di manila? Ratenya bagaimana?

    Reply
    • Why bentong pos laju update status is after 7/14 days only can collect my parcel???

      I called to bentong and the staff told me susah penuh, tak ada buka…
      I would like to know why no open? Since pos laju office in bentong and genting Highland is open why my parcel stuck there?

      It make me insecure to your company! I’m urgent to use my parcel I been waiting my parcel now u notify me need to collect after 7 /14 days..Don try to bluff me as I know your company still can send up the items to genting highlands

      Tried to call your 1300 300 300 and been hold my call 1 hrs and no one pick up…

      What service your company provided?

      Pls give me answer!!!

      Reply
  139. Dear sir
    Very frustated with poslaju suppost to get my parcell yesterday.but untill today 14/dec still not recieve.acording to tracking system item is out for delivery on 14/12 @12.16pm.however i was at Home awaiting and no package recieve.i call the cust Service at 5.50 pm and lodge a report no 18120056083
    My package detail are
    Ep562147296my

    Reply
  140. Ya Allah…kalau macam2 masalah poslaju buat pada kami…kami mohon Engkau bungkus lah mereka…kerja sangat tidak efisyen…sangat menyusahkan kami…banyak kali barang kami diperam berhari2…sangat menyusahkan kami ya Allah…Engkau bungkuslah mereka…Engkau bungkuslah mereka…Engkau bungkuslah mereka…amin

    Reply
    • Saya dah berhari hari check tracking saya di pos laju dan Tracking.my tapi macam tak update .. Keputusan item processed ( Pos laju parcel hub ) dari 9 hari bulan lagi

      Sekian

      Reply
    • Saya ingin bertanya bungkusan buah yg di hantar dr perlis pada 24 ke atamat no 243 felda Trolak Selatan masih belum sampai. tracking no EH905920787MY. Jika barang itu rosak saya siapa patut bertanggungjawab.

      Reply
  141. very disappointed with poslaju service,they dont even call me, just throw the parcel from the door,1st on 9/7/18 and 2nd time on 18/7/18…

    Reply
    • Hellow.. I want ask today my parcel at bentong… Today I will get or not my parcel…. I at kuala lipis

      Tracking num
      ERB077470938MY

      Reply
  142. your PETALING JAYA office Tel: 03-7960 2806, 03-7960 3206 & 03-7960 3157 really bad service since morning tried to call ..ringing but did not answer the phone.. anybody still working there? ??

    Reply
  143. Customer Care,
    Di sini saya ingin membuat aduan berkenaan document yang dihantar pada 19/3/2018 consignment note number EN802883420MY ke AMWAY BUSINESS SERVICES ASIA PACIFIC SDN BHD, LEVEL 1
    TOWER 6, AVENUE 5BANGSAR SOUTH, NO.8 JALAN KERINCHI, 59200 KUALA LUMPUR. sehingga hari ini
    document tersebut tak sampai lagi. Harapan saya dapat sekirnya Poslaju menghantar bukti salinan penghantaran.

    Mohon kerjasama dari pihak tuan / puan amat saya hargai. Sekian Terima Kasih.

    Reply
  144. saya hantar barang pos laju dari Masai Johor bahru ke Kota Semarahan Kuching pada 6/3/2018 pukul 10am..tetapi hari ini dah 8hb /3/2018..tak juga sampai-sampai barang dekat alamat yang ditujukan..saya amat kecewa setiap kali menghantar barang dengan poslaju ke kawasan kuching selalu sahaja lambat sampai.kata pos laju tp tk laju-laju..juga barang sampai
    sangat-sangat mengecewakan.

    Reply
    • I bought something online on 1/12/2019. The seller post out my parcel on the 3rd but until today, 23/13/2019, i still havent got my parcel. Upon checking the tracking number, my parcel reached PosLaju KLIA HUB TRANSIT OFFICE on 4/12/2019 at 10.30am and it
      RIP there. The seller refuse to refund me & gave me silent treatment each time I ask about this issue. Please help me solve this problem dear good people at PosLaju. Thank you

      Reply
  145. Hi.

    Tracking number: EP378215705MY.

    I sent parcel on 30 January 2018 at Poslaju Balakong, and check with counter the estimated arrival will be Wednesday or Thursday latest.

    But today Saturday 3 February 2018 already, why still not delivered yet? I track parcel online and show latest updated is arrived at delivery facility in Penang at 9.43am on 2 February 2018, why is it not sent out?

    I need the parcel to be delivered by Sunday 4 February 2018 as need to use it on that day. So now how is it? Your staff at Poslaju Balakong assured me that, my parcel will arrived by Thursday 1 February 2018. So now what is going on? Who is going to compensate me for the lost due to non-delivery on time?

    Reply
  146. Just to check wherethe Pos Malaysia is short of customer service or they are all on holiday ?
    Had been calling since morning 8.30am till 10.30am there is no ans at all. If your customer service is not answering the call then don’t ask your customer to call your toll free no (1300-300-300) for arranging 2nd delivery !

    This is so annoying !!!!!

    Reply
  147. Brg sy dh dipos dari pihak pengirim pd 10/12/2017 & sepatutnya hari selasa 12/12/2017 brg dh selamat smpi ke tgn sy tp sy check kt tracking no dorg x smpt nk hntr haritu mgkin brg byk.. xpela sy paham tp smpi harini sabtu 16/12/2017 masih xsmpi lg brg sy.. sy pergi ke poslaju yg sepatutnya dorg ckp brg sy tiada dlm sistem.. sy call dorg utk tahu status terkini pn dorg x jwb.. hmmmm

    Reply
  148. Why is there no update about my parcel? My friend send it yesterday but then when I check on track and trace there no update..not even a single one update. At least it have update one thing like parcel dispatch out or else. Please do something. My parcel tracking number is EP384857460MY I really need my parcel as fast as possible. I paid the post fee and its not free. So you should sent it out faster as how your company’s name “PosLAJU”. Started from October I use PosLaju service, the service is getting slower and it always rarely have update about my parcel. I really hoping that I can receive my parcel by tuesday or monday. I will take my parcel at Kota Kinabalu post office. Please take note.

    Reply
    • My tracking no EHA089572642MY

      The parcel was posted over the counter on 10/4/2020.
      The parcel arrived at poslaju balakong on the 14/4/2020 (4 days journey). Understood, coz over weekend. But until this minute the recipient did not recv it frm balakong off. Several phone calls were made but none being answered. If not for the MCO i would hv advise the recipient to collect personally at balakong office. Hope the parcel still intact. Poor guys u olls at Pos Laju Balakong. Btw there are many more courier services around…. lesson learnt.

      Reply
  149. Sy pos brg ke langkawi hr jumaat 06/10/17.. tetapi brg pending kt alor star..kata pos laju tp kenapa xlaju pn.sy antr ke langkawi tau bkn alor star.try call cstmore servis pn xdpt.tolong la jgn buat org tertunggu.

    Reply
  150. Barang tak sampai..bila check dah ada di pos laju balakong.
    Call pos laju Balakong, tak pernah dapat.

    Ini tracking no Eh32 0636797my
    Tolong check.

    Reply
    • Tolong check parcel saya EP711393497MY dari Selangor. Merata sangat pi . Dah sampai poslaju butterworth lepastu pi poslaju kepala batas then pi poslaju bayan lepas . lepastu mai poslaju butterworth balik. lama sangat dah stuck dekat situ . Berapa minggu dah. TOLONG CHECK BALIK . SAYA NAK GUNA .

      Reply
    • Parcel sy EP697653300MY, EP697653273MY, EP678371178MY MASIH BELUM TERIMA. ITEM DI POST PD 28/1/2020.KENAPA AMBIL MASA TERLALU LAMA YE? BARNAG URGENT NK GUNA

      Reply
    • Hi,
      I still not receive my parcel EH952901614MY. Checked in the system already arrived at Poslaju Balakong on 22/4/2020. Until now not delivered. Please check. The item is urgent item.

      Reply
  151. Hi,
    My parcel is below 100gram.
    Last Time i pos to Taiwan the rates is RM97++
    May i know how much the rates if i want to post to Singapore and Canada?

    Reply
    • Salam
      saya nk dapatkan maklumat NO TEL pemandu lori pos laju,kawasan pos laju wangsa maju, NO PLAT lori WC 5661 Y..Masa kejadian di KL TRADERS SQUARE SETAPAK 53000, pada pkul 2pm bertarikh 23 NOV 2019.
      saya perlukan pemandu lori ini dengan segera..Disertakan gambar dan no plat lori pos laju..diharap pos laju dapat membantu saya.tel saya 0132430700

      sekian terima kasih

      Reply
    • Ini tracking number sya ERB607647643MY.. Saya hairan brg sya sudah di miri sejak 13 april untill now still belum ada update untuk delivery.. Pergi dkat poslaju diorang kata masih dkat airport sdgkn brg saya yg lain.. 3 4 hari dh smpai.. Okeylh faham sbb mco punya crita but why my other parcel boleh deli dlm masa yg singkat.. Aku tak kata barang aku besar sngat..

      Reply
    • Parcel tak bergerak dari 2/6/2020&3/6/2020 dari parcel hub tu dah..please poslaju..hantar barang secepat yg mungkin…
      Tracking Number:
      -ERB 994972700MY
      -EH 955229455MY
      -ED 357909437MY

      Reply
    • Barang saya dari 20/06/2020 blum update. Hrini dh 04/07/2020. Lmbt okey skurang” ny update, risau tercicir ke apa ke. Terima kasih utk usaha korg

      Reply
    • Hello, I need to complain why is the kelana jaya of is is very difficult to get, and also I need to ask why my parcel is so late..it already arrive at kelana jaya 13.04.2020 at 07.50am, but till today they not deliver yet to my house…so late..I already order from terengganu earlier then this, but the item already arrived rather than this one

      Reply
      • Tolong check dlu ne brg,,, smpai mna sdh ne EP662852194MY,,,
        dri 29/4/2020 dlm proses smpai ke ini hri msih dlm proses,,, sptutnya ini hri sa trima to brg sa

        Reply
        • No tracking
          1) EHA 169942718MY
          2) EHA 169942770MY

          Kedua2 parcel saya kirim dr Seremban ke Ranau, Sabah belum sampai kpd penerima. Masih pd status Out from Klia hub sejak 13 Jun 2020. Tolong cepatkan penghantarannya ke destinasi.

          Reply
    • Kenapa parcel saya pending terlalu lama at Hub KLIA.
      Mohon segerakan penghantaran.tu brg urgent.
      Tracking no. EN443935766MY

      Reply
  152. Di sini saya ingin membuat aduan berkenaan parcel yang tidak diterima sejak 6/6/2017 sehingga hari ini . Berkali – kali saya call pada pekerja poslaju yang sepatutnya dipertanggung jawabkan menghantar ke kawasan saya tapi masih tiada respon darinya .

    Bila saya call pada pihak cawangan serahan juga seolah2 tidak memberikan sebarang reaksi positif , malah lebih menyukarkan untuk saya hubungi pihak customer service . Berkali call pada pihak customer service juga tidak mendapat respon .

    Raya hampir tiba adakah saya perlu menerima parcel saya selepas raya ? Mohon kerjasama dari semua pihak untuk menyelesaikan masalah yang saya hadapi . Sekian , tq .

    Reply
  153. why why why i am so angry……………………………..
    every time my family pos me a hometown sundry goods must declare by highly department customs staff n every time must claimed be round RM 200++ is crazy or this is very idiots thing….
    lets try to think lah stupid gov do like getara black hearts pirates i am far away from my family n my family send me a goods to say there still remember me n love me which is i am not come back home town for not lease than pass 10 years oledi………….stupid declaration department customs

    MUST STOPPED DECLARE CUSTOM DEPARTMENT KOTA KINABALU, SABAH

    N I OLEDI DISCUSSED WITH MY FAMILY…… DONT WANT POS ME ANYTHING

    Reply
  154. I just want to complain about an agent who work on 14/5/2017 about 9.20 a.m. He takes too much time to find the parcel and let his partner(A malay with chinesse look alikes) work alone on his counter. His partner already serves 10-15 customer, but untill then he still didnt show up with his lost parcel. Its not convenience to your customer to wait for this long because of the agent of the counter is not effective and worked really slow. His performance really dissapointed us a customer. I can hear a men laughing and enjoying at tge other sides of the door. Is it he really find the parcel or just enjoying back there. Im so dissapointed with the service of pos laju especially of the agent. I hope pos laju can take this cases seriously.

    Reply
      • 电话打了好几次 我包裹里面的物品爆了 而且有一个原本该捆在一起寄的包裹不见了 15/7/2019 填了所有PP1的资料交上去 到现在 打过2通电话给我 其他都是我自已打去 每次不同人接 重复同样的东西 还要等等等 RM388+RM13.30(邮费)+不见的包裹价钱也是RM3XX+ 到现在 都没有理我 真心对你们这家公司失望透顶 再不理我 我会放上各大网页 😊

        Reply
        • Hellow.. I want ask today my parcel at bentong… Today I will get or not my parcel…. I at kuala lipis

          Tracking num
          ERB077470938MY

          Reply
          • barang dah 3 minggu tersekat dekat kuantan ..dh banyak kali complain pon still situ jr ..klau boleh encik poslaju kuantan pulanglah brng sy ..

            Tracking num
            ERB755605005MY

          • My parcel send from Alor Setar to Singapore since 15Jun 2020, untill today 28Jun2020. I still waiting for my parcel, since 23Jun2020, parcel only reached at Singapore import hub, and these was the last updated status.
            Call to hotline, no answer and requested to check via email. After email, no respond at all..
            What a world class services Pos Laju.

        • Kenapa khidmat pelanggan sentiasa sibuk. Dah 22 kali call nak bercakap tapi hanya suara mesin, minta maaf Dan Bagi tahu khidmat pelanggan sedang sibuk. Dari pukul 12 lebih tengahari sampai 7.45 malam, masih tak dapat.

          Reply
          • WHY PARCEL IS PENDING AT POSLAJU PEKAN NENAS FOR 5 DAYSSS, IT HAS ARRIVED THERE ON THE 5TH OF APRIL BUT UP UNTIL TODAY 10TH OF APRIL STILL PENDING!!!! WHY NOT SENDING OUT ????

          • EH591973824MY
            When I can receive my parcel last update 10/6 until now I didnot received my parcel today date 19/6 so bad service

          • Barang bila nak hantar ? almost 1 weeks sangkut kat Klia Hub , x gerak lgsung .
            tarikh yg sama , 1 brg order kt china , 2 lg brg order kt dlm msia je . yg brg dri china dh smpai . korang nak peram brg kt sane smpai bila . pos laju last operasi 18mei ni , minta pihak pos laju tlg la cpt proses hantar brg2 kami .

          • ERB806550918MY DAH CHEK APE JADI POS LAJU WANGSAMAJU BRUNCH MANAGER MARAH KITA SEBAGAI PELNGAN.. BARANG LAMBAT.. KAMI PELNGAN KALAU BARANG TAK MUSTAHAK TAK ADA SAMPAI NK DATANG BRUNCH.. DAH TAHU PERCEL BANYAK CARI LA PEKERJA PARTIME.. CAKAP PON NAK MARAH.. LANGSUNG TAK ADA HORMAT KAMI SEBAGAI PELNGAN.. KAMI TAK ADA KAMU YG BEKERJA DALAM OPIS POS LAJU PON BELEM TENTU DAPAT BONUS.. TOLONG SEGERA KAN.. PERCEL SY..

          • sy maw report pos laju ipoh barg xhtr lagi ni,kalau xmaw buat kerja cari org baru byk lg yg nak kerja

          • ERB811956831MY Dah 11 hari barang x sampai2..bila mahu hantar barang.email buat aduan x pernah di jawap

          • erb954092781my last status is consighment dispatch out from poslaju parcel hub , can check for me ? stuck since 9/6/2020 another parcel already got why this parcel took too long !

          • barang sya dri 5hb stuck d klia hub…tak update smpai skrg…dah report pun masih takda respon..apa masalah sebenarnya??

        • Maaf bertanya. Barang saya ERB572790633MY belum dibawa keluar ke?sbb barang saya yg lain (guna pos lain) semua dah sampai. Last saya check, barang tu sekarang dekat pos laju Kota Bharu. Tolong buat kerja dengan pantas yer Pos Malaysia. Korang dibayar gaji. Saya amat perlukan benda tu. Mohon mohon mohon pantaskan perkhidmatan anda utk Pelanggan

          Reply
          • Encik poslaju hantrlah barang sy lame sngt dh tggu ni ..barang check masih di kuantan tk gerak² dan tarikh yg sme ..please thnks!😣

            Num tracking

            ERB755605005MY
            MY204340945782A

          • EHA 141177075 MY..bila barang sy nak smpai..dh 2 minggu kot …law seminggu ok lg..bpe hari nak peram pos laju seremban tue..baju raya anak2 dlm tue😭

          • Nak tanya brg saya ENB061192587my sy kirim 18hb p johor,.sekali check tracking sdh smpi johor tapi balik semula p cwgn serahsn shah alam,tidak tau mana silapnya..

          • saya nk tahu kedudukan parcel saya.bila check in transit sejak 16/5 lg.. tlg bgtaw parcel ERB887839702MY ada kt mana?

          • FE0P4803440MY
            As,salam.Pos Malaysia kenapa lambat nya sampai daripada hantar pada 28.05.2020 sampai hari ini 05.06.2020 tak sampai lagi kenapa terperap aja kat klang utara,apakah pos ni kurang kakitangan ke nak hantar sbb kita ni pelanggan utama pos malaysia,tlg lah pos malaysia mempercepat kan penghantaran,jaga nama baik pos malaysia,kalau macam ni selalu baik saya guna perkhidmatan yg lain selain pos malaysia,harap maklum,Terima Kasih

          • saya nak complain sikit , saya ada order barang kat shopee pada 13/5/2020 , harini dah 6/6/2020 , and saya still takdapat barang saya . macam mana ni ya ? saya urgent nak pakai ni .

            Tracking num
            ERB890686175MY

          • Hello pos Malaysia,, barang saya da 3 minggu d klia.,masih x bergerak lngsung. Saya amat mmerlukan barang tersebut. Tolong update dengan segera. Dari 17hb Jun masih hold di klia.no track EP742333635MY

        • EN432089610MY.. Mana barang saya ni😭😭😭😭 dah lama oder smpai skrg x dapat hampir 2 mingu.. Dah smpai Melaka lps tu balik semula ke pos Wangsa Maju?????

          Reply
          • Barang saya dari tanggal 14/05 smpai sekarang 19/05 masih di poslaju parcel hub tidak bergerak mau raya sudah ni .. tracking no : ERB890395840MY

          • Mna barang sy??? Sy dh call tak berangkat?? Pos laju jitra n alor star… smpai kna g mncri d gudang mereka tp tkda jga.. nie mcm stu penganiayaan.spa nk byr gnti rugi?brg mhal!

          • hampir sebulan menunggu parcel saya (ERC034821606MY)
            Tolong ambik tindakan ya teperap kat hq lama lama buat apa , terima kasih !

        • I have 2 parcels still stuck somewhere. Its been 2 weeks already. I understand there are so many parcels but please make it faster because i need that things before raya. please consider thankyou

          tracking number:
          1. ERB853112456MY
          2. ERB852391723MY

          Reply
        • Barang saya tersekat dekat poslaju parcel hub .hari2 saya cek masih lagi disana. Dari 5hb skrang dah 13hb tiada perubahan.

          Reply
          • Barang customer saya tersekat di Sarawak. Dah lama, hampir sebulan. Jika ada lagi boleh tak tolong hantar segera kepada customer saya.
            ERB425487942MY

        • Knapa barg sya blm smpai ya..sdangkan da post 10 mei…cek post traking x update lg…masih 14hb….pls respon

          Reply
          • 3 parcel kiriman sy dr Seremban ke Sabah masih pd status yg sama sejak 13 Jun 2020 iaitu “out from klia hub” & belum sampai kpd penerima. Tolong cepatkan penghantarannya.
            No tracking:
            1) EHA 169942718MY
            2) EHA 169942770MY
            3) EHA 169942749MY

        • ERB995942620MY

          Poslaju or Poslambat?
          My parcel keep in JB transit office so many days for what? Why dont deliver to me??

          Pay for poslaju but deliver as poslambat.

          Reply
          • It has been 3 weeks and I have still not reveived my parcel. The tracking shows that the parcel has been out for transit at 27th May, and there is no update until now. I have called pos malaysia, pos laju, and even made a complain using the two e-mails provided but I did not receive any reply until now.

            This is so disappointing and I hope this issue gets settled soon.

          • hampir sebulan menunggu parcel saya (ERC034821606MY)
            Tolong ambik tindakan ya teperap kat hq lama lama buat apa , terima kasih !

        • Greetings Poslaju,

          I have bought 3 items in shopee and all my items were sent using Poslaju. However, according to the tracking info, all 3 of my items had stucked in the poslaju parcel hub for 1 month already, seller keep on asking and Guarantee date has been expired. I tried calling all customer service number but no answer. Please let me know if my items are not lost or not delivered to wrong address. Your attention and responses are truly appreciated.

          Reply
      • parcel saya EP646192008MY dari pasir gudang masih tak sampai.
        posting dibuat pada 10nov
        bila buat tracking masih lagi di pasir gudang pada 12 nov
        hari ni dah 14nov….masih tak sampai… dah hilang ke macam mana?….
        tracking tak boleh trace pada 13/14 nov
        dokumen sangat penting
        tk

        Reply
      • ERA767777042MY

        Parcel reach kota damansara hub on friday 22/11/2019. But seem like kota damansara to damansara is quite far. Until now i didnt receive my parcel. Pls feedback what happen.
        Tq

        Reply
          • No tracking
            1) EHA 169942718MY
            2) EHA 169942770MY

            Kedua2 parcel saya kirim dr Seremban ke Ranau, Sabah belum sampai kpd penerima. Masih pd status Out from Klia hub sejak 13 Jun 2020. Tolong cepatkan penghantarannya ke destinasi.

        • Kenapa barang sy xjln2 lg.. Brg
          Akk sy pulak dah sampai, sy punye brg xjln2 stuck kat poslaju parcel hub.. Item in proses, dh 2 hari nie.. Sy nk pkai brg tu.. Tolong lah hntr.. ERB860065561MY

          Reply
      • barang sy dh smpai kat kota damansara… tp blum hntr lg ke alamat sy .. sg buloh… adekah damansara ke sg buloh jauh…?

        ERA662163773MY

        Reply
        • Report Barang dh terima tapi x tau sapa yg terima terima… Barang Hilang dari rada.. Tracking no ERB487289244MY

          Reply
          • Jgn kata 4-5 hari.. Sy pos laju pada 9april..smpai skrg 30april blm smpai kt adress tp sangkut kt post laju Brickfield. Tracking status item picked up by m safuan @ pos laju office. Dah lah document tu sgt penting. 💆‍♂️🤦‍♂️

          • Assalammualaikum dan salam sejahtera. Makluman berkenaan parcel saya yang masih belum diterima.

            1) ERB938355351MY – status out for delivery pada 22 Mei hingga hari ini 28 Mei masih tidak diterima.

            2) ERB910216394MY – Status stuck di transit office KLIA Hub dari 19 Mei 2020 tidak bergerak.

            3) Kerjasama dari pihak tuan/puan saya dahulukan dengan ucapan terima kasih.

      • Salam saya nk kmplain psl pos laju di kulim kedah yg sgt kurang ajar. Dia x nk pos brng sya.. Dia call sya tpi sya x jwb sbb solat. Call bru skli ja dh maki kata sya x nk angkt. Pstu angkt call siap maki2.. Ni no pos laju tu 0196153915.. Mhon pos laju amik tndakan slnjutnya.. Klau tndakan x amik jgx mmg x gna dh prkhdmatan pos laju ni.. Pos laju di kulim kedah ni..

        Reply
        • tolong perbaiki servis penghantaran pos laju,musim pkp dah tentu2 rakyat tak dapat bergerak,jangan menganiaya kami,nk pergi pejabat pos cheras utk collect barang lebih 10km,adakah anda menyuruh kami utk langgar pkp..?

          Reply
        • Hi pos laju.. barang saya stuck dekat pusat mel dah lebih 2 minggu.. saya dah email tp belum ada ap2 feedback dari pihak pos laju..
          ERB752379866MY

          Reply
      • please Assist check this item EH605056277MY as this item stucked in Mel pusat office around 10days and there”s no update in APP tracking .
        Please expedite take action and deliver the item to customer.
        Please let me know the latest status and call me if any issue 0167569458

        Reply
          • Tolong hantar ini barang ERB900526388MY dari 14mei 2020 diposlaju parcel hub.hari ini sudah 6jun 2020 masih tiada pergerakankah.barang ni masih adakah atau macamana

      • Salam. Kenapa tracking kata saya terima barang sedangkan saya tak terima pun! Saya buka pintu rumah saya dari pagi sampai sekarang tunggu barang tau tak! Sila semak ERB603607480MY. TQ.

        Reply
      • Assalamualaikum selamat pagi, saya cuma ingin bertanya berkenaan parcel pelanggan saya yang tersangkut hampir seminggu di KLIA HUB TRANSIT.

        Bolehkah pihak pos ambil tindakan proaktif untuk menyegerakan penghantaran parcel mereka.

        Kesemuanya adalah penghantaran ke SARAWAK.

        Disini saya sertakan NOMBOR TRACKING.

        ERB755340555MY
        ERB786191621MY
        ERB782638238MY
        ERB795156574MY

        Terima kasih.

        Reply
        • Assalamualaikum.. Saya nk hq ambik la tindakan segera. Brg pos dr smennjung 6.5.20 dispatched out dr kuching srwk pd 17.5.20…sekarang dah 28.5.20…barang masih d pos ofis kota samarahan sarawak, pergi kaunter sbelum raya staf bgtau brg dh smpai tapi blum proses. 2minggu sudah brg di sana.. Staf kerja pun slow. Bila brg costemer nk siap proses??? Tolong ambil tindakan
          .
          No Tracking ENB015769483MY
          TQ

          Reply
          • ERB869373281MY
            Bila nk dpt parcel saya????27.05.2020 di hub office dispatch out spai skrg x spai2.
            Email dah….telepon x yah ckp lah x de dpt nyer…..
            Camne ni skrg…..

      • ERB838436211MY

        tolong cek status barang saya…last update barang saya ada kat klia hub pada 8 Mei,,,masih x update terkini…sekurang2nya ada ler status terkini minggu ini…harap poslaju ambil tindakan secepat mungkin..

        Reply
      • Bought something from shoppee and the parcel has been posted out on 4/5/20 from Bentong post office until today 30/5 after tracking the consignment number(ERB828473356MY), the parcel still in transit at Bentong post office.
        Do let me know ASAP as the date purchase till now already almost one month. Hope to get your reply soonest possible. Tq

        Reply
      • selamat petang, saya sudah hantar parcel pada hari 27/5/2020. Track number is
        EE047971670MY. Parcel saya dihantar ke Singapore , Bilakah parcel sampai ?

        Reply
      • poslaju pekan nenas is so fucked! frontliner was to rude! stupid girl! i ask them for my parcel status but they didnt give a answer clearly! their face so arrogant! no smile to customer like their fathers company.

        Reply
      • customer saya dh beberapa hari tak dapat parcel dia,saya pos hari sabtu 13/6/2020.check online attempt failed, dia bagi tau tak dapat notice pun dan dia ada dekat premise during item out delivery. Today i check again and dia kena collect sendiri barang tu dekat pos laju ampang

        Reply
      • saya nak tanya jika barang dipos menggunakan pos laju dihantar pada 15 hb june 2020 dari melaka ke kuala selangor berapa lama biasa nya dalam keadaan PKPP ni

        Reply
        • assalamualaikum kepada staf pos laju..tolong lah hantar barang yang tersangkut dah hampr 2 minggu harap semua ambik perhatian ye….19/6/2020 hingga hari ini 30/6/2020 belum sampai..barang tu urgent…tolong alert lah sikit. nape lama sangat ye… tolong lah..ye..dari perak ke langkawi..kalau esok masih tak sampai saya akan call ke HQ..nka tanya apa masalah nya.. selalu nya cepat aje…

          Reply
      • When I can receive my parcel last update 22/6 until now I didnot received my parcel today date 26/6

        So bad service!!!!!

        Reply
      • Tracking number FE006027899MY POSTED AT COUNTER 26th Dec. 2019 and tracking updated until 27th Dec. 2019 . Today 30th Dec. 2019 and NO UPDATE UNTIL TODAY ( 30th Dec. 2019 ) .
        What is the status of the parcel ? Poslaju OR Poslambat ???

        Reply
    • Saya ingin membuat aduan berkenaan penyerahan barang melaui POS laju, pihak maybank telah menghantar kad credit kepada Saya ke alamat Taman dahlia, tp Saya tidak berada dirumah Dan telah berpindah. Namun demikian Saya masih lagi pulang ke rumah tersebut sekali kala, Saya lihat notis pemberitahuan POS laju, bila saya pergi ke POS laju Saya dapati sudah dituntut oleh orang yang Saya tidak kenali, no tracking EG543178260MY, Saya harap POS laju dpt selesaikan masalah ini, kenapa pegawai bertugas boleh bagi barang tersebut dgn orang yang tidak Saya kenali Dan tidak bersangkutan

      Reply
      • HELLO,
        SAYA NAK TANYA TENTANG POS LAJU BALAKONG. ADA ORANG KE TAKDE POS LAJU TU. CALL SERIBU KALI TAK PANDAI ANGKAT.

        SEKIAN.

        Tracking number
        ERA8210255443MY

        Reply
      • Salam sejahtera…
        Perkhidmatan post laju di MIRI SARAWAK kawasan perumahan PPR SUNGAI RAIT Ada ka tidak ya…?
        Kalau Ada, kenapa tak pernah nampak penghantaran mereka…
        Boleh perjelaskan…?

        Reply
    • Kenapa poslaju cawangan Kuantan dan gambang ni sangat lambat untuk edarkan barangan? Tak buat kerja ke? Tolong check balik pekerja anda!!!!

      Reply
    • Mohon hantar ERB468468265MY
      Mahu 2 minggu sudah di DC kkip kota kinabalu.. Sender hantar guna pos laju dari 17/3/2020 lagi.. Nombor fon penghantar pos pun tidak wujud dalam rangkaian.. Barang merupakan ubat.. Mo EXP sudah… Pos yang du hubungi pun tidak dapat..

      Reply
    • EP714200876MY
      NO UPDATE MY PARCEL, AND I CHECK SYSTEM STILL AT TAMPIN I POS MORNING ABOUT 9:42 AM,
      AND AFTER THAT I POS AGAIN WITH ANOTHER PARCEL (EP714201015MY) BY 12:03 PM, BUT I CHECK BACK SYSTEM MY MORNING PARCEL (EP714200876MY) NO UPDATE AND I POS AFTERNOON THAT PARCEL (EP714201015MY) HAVE BEEN DIPATCH OUT, HOW ABOUT MY MORNING PARCEL?

      Reply
      • ERC196723164MY. Barang saya stuck kat KL dari 20/06/2020 dan tkde update dh lpstu sdgkn hri ni dh 04/07/2020. Dh brpa lama dh tuu. Saya tkut tercicir ke apa ke tolonglah update. Maaf dan terima kasih utk usaha anda

        Reply
    • Barang sudah 4 hari belum sampai. Boleh tolong percepatkan proses saya memerlukan barang tersebut dengan segera.
      ERB691032466MY

      Reply
    • Hello..my parcel almost 1 month stuck at poslaju parcel hub…my parcel status still pending at parcel hub.still not received untill today..waht happend with my parcel???

      This is my tracking no:
      ERB507146193MY

      Reply
      • Mohon tindakan segera menghantar bungkusan bernombor EHA172652199MY!
        Bdasarkn rekod pada 28/4 bungkusan tlh diposkan & diproses di Kangar,Perlis.Tiba di hub klia pd 30/4.Sehingga 4/5 bungkusan msh tdk di proses. Setlh aduan dibuat pd 5/5 bungkusan tsebut tiba di poslaju Seremban🤔🤔🤔🤔. Sehingga waktu ini msh tdk di proses @ dibawa kluar utk diserahkn.Brapa lama lg msa yg diperlukn utk menyerahkn bungkusan tsebut kpd penerima???

        Reply
    • EHA177223625MY,from April 22until now still in pusat Mel national, haven’t update any process.and then I call customer service so many times didn’t answer my call always said busy.i very disappointed with pos laju .

      Reply
    • Saya nak Tanya kenapa barang saya Masih di kaunter poslaju pudu Belum bergerak sampai sekarang no tracking ERB803895058MY

      Reply
    • Poslaju No.
      ERB541377532MY

      Parcel arrived sorting centre Kota Kinabalu on 5/5/2020. But I haven’t received it yet.
      H/P No. 6012-8272996
      House Tell: 088-236010

      Reply
    • Saya masih tidak menerima item saya sedangkan seller sudah pos pada 16/4/2020. Sudah hampir sebulan. Saya cek tracking number item masih di KLIA hub. Item tersebut adalah makanan dan sudah pasti makanan itu sudah rosak. Ini nombor tracking item saya ERB679047961MY. Saya sgt kecewa dengan perkhidmatan pos laju kali ini.

      Reply
    • Tolong lah pos laju Butterworth sangat lambat dah 2minggu tetap tak hantar .. tolonglah cepat hantar jangan perap parcel lama sangat kesian kami. 2minggu tu bukan sat

      Reply
    • ERC120629155MY
      Apa masalah ni item langsung x bergerak. Smpi bila nak peram brg org? Stress laa dgn poslaju ni, makin lama makin taik.

      Reply
    • Brg pos saya terhenti maklumat penghantaran,dri 05hb Jun sehingga kini 16hb Jun masih belum Ada apa2 perkembangan terkini,
      My Tracking number: ERC054857635my

      Reply
    • Please take action about poslaju mukah sarawak. Not give any coperation about my item. Just wanna to know the update item info and so much excuses are given

      Reply

Leave a comment