Poslaju Kota Kinabalu (KK) Address, Contact Number, Operating Hours!

Poslaju Kota Kinabalu is one of the major collection and operating centers of Pos Malaysia’s leading courier Pos Laju. A lot of parcel are sent andd received at PosLaju KK center.

Today, I’ve provided the details of Kota Kinabalu address, operating hours, collection hours, contact number and Google maps location too.

So let’s start with Pos Laju KK address and then with the rest.

Poslaju Kota Kinabalu Address

Address: Jalan Chong Thein Vun, Off, Jalan Abdul Razak, Kota Kinabalu, 88670, Sabah, Malaysia

Pos Laju KK Services Offered!

Have a glimpse at the services provided

  • PosLaju KK Services Offered!
  • EMS International
  • Registered Mail (Pos Daftar)
  • Pos Parcel (Bungkusan Pos)
  • Pickup Service
  • Normal Parcels (Domestic and International) and many more!

The services aren’t limited to these and there are a lot more available at the Poslaju KK center. We’ve just listed the ones that are most important and are commonly used by the citizens of Malaysia. Let me now share the operating and collection hours of Pusat Pos Laju Kota Kinabalu.

Poslaju Kota Kinabalu

Pos Laju Kota Kinabalu Operating Hours

Monday – Friday: 8:00 AM – 5:00 PM

Saturday: – 8:00 AM – 5:00 PM

Sunday: Closed

Kota Kinabalu PosLaju Collection Hours

Monday – Friday: 8:00 AM – 5:00 PM

Saturday: – 8:00 AM – 5:00 PM

Sunday: Closed

If you’re visiting the center just to check your tracking status, you can do it online too at our Poslaju tracking service. Or if you don’t have any idea about the parcel hub where your package is stuck, do check this post to know more.

Poslaju Kota Kinabalu Contact Number

Phone Number: +60 88-210 855, +60 1-300-30-0300 (Toll Free)

Official Website: Pos.com.my

Use the below given Poslaju Kota Kinabalu location of Google maps to visit the center if needed.

Pos Laju KK Location on Google Maps

Now that you’ve got enough information about PosLaju Kota Kinabalu center, I hope you won’t have any troubles reaching out to the location or contacting them personally from your mobile on given numbers. You can also find other Poslaju centers near you if you want to visit any other Poslaju office.

50 thoughts on “Poslaju Kota Kinabalu (KK) Address, Contact Number, Operating Hours!”

  1. PL582306917833

    Saya ada je di alamat penghantaran, tapi posmen tak hantar betul² ke mcm mana?

    Nak perap lagi parcel saya berapa hri kali ni?

    Reply
  2. KENAPA BA KAMU TIDAK CALL DULU KALAU SAMPAI DEPAN RUMAH,BT LA CONFIRMATION BA..SUSAH NI MCO MAU BERURUSAN BOS2 SEMUANYAAAAAAA..

    Reply
  3. RT007720996MY barang sya ni.. last report 28.april lagi,, skrg suda 17 mei.. barang suda ada di cawangan serahan kota kinabalu, knp x hantar2 lagi.. staff serahan xda kerja ka apa.. sampai bole hold lama barang tu. apa2 tindakan dr sana pon xda.. call ka.. email ka.. adui..

    Reply
  4. Hello… Bila poslaju kota kinabalu akan hantar barang saya..
    Parcel saya tu DHL dah serah kat poslaju sejak 29 april.. Sampai sekarang 10 mei barang tu belum sampai lagi..
    Tolong lah hantar cepat.. Customer saya nak guna raya ni.. Tolong lah hantar cepat..
    Poslaju tracking EU033180207MY..

    Reply
  5. servis lmbat brg prcel ERC569710343MY dah lma sampai..tpi penghantaran xsmpai2..2 minggu lbh mo tgu..almt tu dkt ja pun pusat bandar..bukn smua dpt trun p sna lgi2 kena kuarantin ni..

    Reply
  6. Selamat tghari.. Ini kali barangan yang saya pesan berada dipos Office ranau.. Kenapa boleh terjadi macam tu…

    Reply
  7. Lembab, tidak profesional, dan yang sewaktu denganya. Adakah barang dari KL sampai Sabah 22.04.2021. 7 hari sampai belum hantar-hantar. Saya buat keputusan untuk ambil sendiri pada 29.4.2021. Kerani dia cakap ada sudah tu barang sampai disini tapi kami belum boleh “release”. Saya tanya kenapa? Dia jawab KL belum bagi confirmation. Di tanya kenapa, kau punya barang dikira “free shipping”. Celaka!!!!! Saya bayar RM 90 dianggap free shipping? Tidak tahu apa mau cakap sudah. Bagus tukar itu nama pos laju kepada Pos Lidut. Kalu ada alternative lain tidak payah pakai ini pos lidut?????.

    Reply
  8. bila pos laju sabah ni nak pos barang sy dah lma sy tunggu dekat sebulan je sy post brg kwn sy dr sarawak ke sabah 3 hari dh smpai tolong lah jgn hold brg lama sgt pos laju kan bkn pos lambat baik sy oder brg dr china dh sampai msa ni

    Reply
  9. Haiii.. knapa brg tak smpai lagi yerr.. msh tak gerak2.. apa mslah ehh..msh trsekat kt situ.. dh 18 harii kot brg cust sy..

    Reply
  10. Salam Pos Malaysia,

    Saya merupakan salah seorang pengguna tegar perkhidmatan Poslaju Bergerak Truck.

    Sebelum ini poslaju truck ada masuk ke kawasan perumahan saya, Pangkalan TLDM Kota Kinabalu, Sepanggar setiap hari Jumaat pagi, termasuk ketika awal2 PKP..

    Tetapi dalam bulan September 2020 kalau tak silap saya, perkhidmatan tersebut tidak lagi berterusan.

    Banyak kali saya dan penduduk lain menunggu tetapi hampa.

    Pangkalan TLDM Kota Kinabalu terletak agak jauh daripada poslaju outlet atau kiosk.

    Saya berharap pihak Pos Malaysia dapat menyambung semula perkhidmatan tersebut memandangkan ramai penduduk di pangkalan ini yang menggunakan perkhidmatan tersebut. Percayalah, seller2 online pun ramai di sini.

    Dan kalau boleh, bolehkah adakan perkhidmatan tersebut (Poslaju bergerak truck) setiap hari Rabu (bukan Jumaat) agar mudah untuk kami plan penghantaran barang, misalkata ada minggu yang truck tidak dapat masuk atas sebab2 tertentu, jadi sempatlah kami plan untuk pos di luar jika sangat perlu pada hari Khamis atau Jumaat. Tidaklah kami terpaksa tunggu minggu seterusnya Isnin untuk berbuat demikian. Tidaklah customer kami ternanti2 sangat.

    Saya harap pihak Pos laju dapat mempertimbangkan permintaan saya ini.

    Terima kasih atas kerjasama pihak tuan/puan.

    Reply
  11. Tolonglah hantarkan sy punya barang tu cepat sikit. Dari 12hb tu sampai kk sdh tapi belum ada update lagi sampai sekarang 🙁

    Tracking Number* PL841157644209

    Reply
  12. Barang saya dah dekat sebulan belum sampai2 lagi. Berapa lama nak hold barang saya tu? Bila saya call, pihak POS tak nak jawab.

    Reply
  13. POS LAJU PUNYA SERVICE SGT TERUKKKKKK!!!! BILA DI CALL LANGSUNG TIDAK MAHU MENJAWAP….TOLONG LAAA JALANKAN TUGAS KAMU DENGAN BAIK DAN MOHON SNGAT KERJASAMA….NI TIDAK BGUS KAMU TIDAK PAYA LETAK TALIAN TU…KALAU MMG TIDAK MAU LAYAN PGGILAN DARI CSTMER…..

    Reply
  14. Selamat petang..
    Knapa barang sya boleh berada Di post office ranau.. Bukan LA sepatutnya berada Di post office inanam..

    Reply
  15. dicall tak angkat. berapa lama lagi mau peram saya punya barang di poslaju kamu tu? baca sini rupanya ramai betul customer complain. bila la mau sampai barang saya ke lahad datu? tidak payah letak nombor telefon kalau dicall pun tidak diangkat. EHA168110713MY ni nombor tracking barang saya. tolong la proceed perjalanan ke lahad datu. kalau lama sangat nanti rosak ba makanan dalam tu. kami bayar bukan guna daun juga tu. tolong la oh kasi hantar cepat.

    Reply
  16. BALIK2 CALL ANGKAT TAPI LETAK BALIK..TAU LA KAMU SIBUK TAPI KALAU CUST CALL ATLEAST ANGKAT LA, BUAT APA TU TELEPON KALAU TIDAK MAU ANGKAT CALL CUST.PARCEL DR 4HB FEB SAMPAI TIDAK SAMPAI2.. KAMI CALL SBB MAU TAHU KENAPA LAMBAT SAMPAI..SANGAT KECEWA DGN SERVICE POSTLAJU

    Reply
  17. CD344467758MY. PARCEL SENDING FROM S MALAYSIA ON 8TH FEB 2021. ARRIVED KOTA KINABALU POSLAJU ON 2ND MARCH 2021. UNTIL TODAY 11ST MARCH. I STILL NOT RECEIVED MY PARCEL. EMAIL, FEEDBACK FORM, CALLING BUT POSLAJU IS NOT FEEDBACK TO ME.

    Reply
  18. Dua kali sdh parcel sy unsuccessful delivery sbb limpas jam5 ptg baru kamu mw hantar pg api2,office buka sampai jam5 ptg seja..hantar awal sikit sblm office tutup..ne barang dari 1 feb lg sy order sampai skrg blm sampai2 padahal brg yg sy baru order dari kedai yg sama dluan lg sampai.😫..please deliver my parcel during office hours ya..thank you.

    Reply
  19. Please take responsibility for the items my customers have not received since JANUARY till now FEB
    ENB 18 781 293 5MY
    Adrs Pejabat pos Komuniti Kampung pinggan – pinggan PITAS, SABAH
    POSCODE 89100
    CONTACT :018 292 4120

    Reply
  20. Boleh hantar,item saya sekarang berada di Lok kawi Kota kinabalu Sabah.
    No trking: EHA248905315MY
    Alamat penerima:GRAND BORNEO HOTEL,TA-00-01,1 BORNEO HYPERMALL,JALAN UMS 88450,KOTA KINABALU SABAH

    Reply
  21. My parcel EHA218626780MY still pending have k.k..but when call K.k say already Klia?? When call Klia say still proceed at K.K branch poslaju?? I’m want claim my money if still pending

    Reply
  22. GILA KAH APA NI POS LAJU KK. SAYA KIRIM BARANG DARI L.DATU KE PENAMPANG, BILA CHECK, BARANG SAMPAI DI ALIR SETAR, KEDAH. PATUTLAH DITUNGGU-TUNGGU TIDAK PANDAI SAMPAI….

    Reply
  23. ERC514967778MY my Parcel..
    Bagus tukar nama kamu P Pos Lambat..Sampai sdah barang tu d KK.. tpi ndaaaaaaa pandai sampai2 ke rumah.. kalau mau suruh saya cari barang saya sendiri..Kol saya! Saya p tmpt kamu ambil tu parcel sya sndiri!

    Reply
  24. Saya dapat notification barang saya dihantar tapi premis di tempat kerja saya tutup. Barang di bawah balik ke office….sekarang kan masa PKP & DARURAT….

    Kenapa tidak telefon nombor saya yang tertera? Saya memang tinggal di tempat kerja (quarters). Sudah sebulan lebih saya tunggu barangnya untuk sampai….Sudah sampai, tidak telefon & terus bawa balik ke pejabat…

    Minta tolong pos laju untuk HANTAR BALIK barangnya ke alamat yang di sediakan & TELEFON SAYA jika pintu pagar bertutup…saya akan datang buka kan pagarnya….

    TRACKING NUMBER : RR027340847ID

    Terima kasih….

    Reply
  25. Mahu tanya ada masalah ka poslaju kk ne? D call tidak diangkat lepas tu suda lebih 10 hari ne barang saya belum sampai. Tolong la percepatkan sebab itu barang penting. Takkan tahun depan baru mau sampai?

    Reply
  26. Tiba-tiba barang pergi labuan. Alamat TANJUNG ARU, KOTA KINABALU, SABAH.

    Dec 29, 2020 (01:46 PM)
    Consignment dispatch out from Transit Office
    Pos Laju Labuan

    Dec 29, 2020 (01:42 PM)
    Item dispatched out
    Pos Laju Labuan

    Dec 29, 2020 (08:36 AM)
    Arrive at delivery facility at
    Pos Laju Labuan

    Dec 25, 2020 (03:31 PM)
    Consignment dispatch out from Transit Office
    Pos Laju Kota Kinabalu

    Reply
  27. My Parcel FE302993611MY, Kindly deliver during office hour Monday to Friday.
    I had been waiting and calling but cannot reach. Please respond.

    Reply
  28. Barang saya kena post pada 23 November 2020 dari Negeri Perak sehingga hari ini(17 Disember 2020 belum sampai. Barang yang dikirim pada 30 November 2020 pula sudah sampai. Saya sudah call banyak kali di Pejabat Pos Laju Kota Kinabalu tetapi tiada orang sambut telefon. Tracking number barang saya ialah CD 358992722 My. Jadi di sini saya ingin tahu di mana sudah kiriman barang saya, tq.

    Reply
  29. Barang tidak sampai ke alamat penerima..18/8/2020 masih kat pos kk..sehingga kini barang tidak sampai..no trcking EP736566255MY..TLG POS KE Alamat penerima..tq

    Reply
  30. Helo. Memang pos laju sengaja lambat2 ka apa ni barang saya sepatutnya sampai 6 hari sahaja, tapi ni kenapa mau masuk 14 ke 18 hari sudah, orang lain ok ja cepat sampai

    Reply
    • Assalamualaikum… Saya tersalah poskod alamat … Ada tiga barang .. 210120QT8T6N78
      210121TMH1SG2E
      210120RJ2kDQMD
      Boleh Tak hantar kn ke alamat Saya .. no 320 ,blok 16, felda air tawar satu, 81900 ,Kota tinggi ,johor

      Reply
  31. Hi saya mau tahu status parcel sy EHA 249639457MY yang dikirim pada 9.11.2020..kalo x sampai ke alamat penerima boleh tak hantar kepada pengirim..

    Reply
  32. I have an Item haven’t send to my location is already 5 day , please kindly to check of my parcel and delivery to Lawas .
    :PS166068674145

    Reply
  33. Assalamualaikum, mahu tanya bah kenapa barang saya belum sampai beaufort, dari 12 November di kota Kinabalu sampai sekarang 19 November belum sampai beaufort lagi, tolong bagi pencerahan?

    Tracking number:
    *ERC476911008MY*

    Reply
    • Bad service. Barang smpai on 1st dec. Pepandai declare ada call on the 16th dec tapi takde pun. Tapi i langsung takde receive call. Call cawangan poslaju kk takde yg sambut. Call cawangan poslaju malaysia pun takde. Bagus takyah guna poslaju.

      Reply
  34. bagaimana saya hendak membuat permohonan alamat rumah (register mail),adakah saya perlu membuat surat beserta peta kampung ataupun terdapat sebarang permohonan atas talian?

    Reply
    • Sya call tdk angkat.. blh tolong tgk ni brang PS365917337980, jgan lgi prgi subang jaya sy d kk ni bukan d subang jaya..

      Reply
      • Barang sya tak sampai2 lgi. . sya hantar 23/03/2021 sampai skrang x sampai2 apa pos laju kk buat arhh ??? Tolong laa buat kerja tu. . kami hantar barang tu guna duit bukan free. . tolong la bagi kerja sama. . barang yg d hantar tu dah la penting sangat. .

        Reply

Leave a comment