PosLaju Puchong Address, Operating Hours, Contact Details!

Pos Laju Malaysia is a top-notch logistics service provider around the world for Malaysian customers. A lot of people still prefer Pos Laju as it’s a reliable courier company in Malaysia and has fewer parcel delays (apart from Covid-19 Pandemic situation).

As Pos Laju has many branches around the country, you’ll find it easy to search Poslaju near me as I’ve listed Poslaju Puchong address and location in this post today. Apart from that, I’ve also listed the operating hours, collection hours and contact details of Puchong Pos Laju branch as well.

PosLaju Puchong Address

Address: No 1, Jalan TPP 1/7, Taman Industri Puchong, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia

Services Offered by Pos Laju at Puchong Office!

 

  • Domestic Delivery
  • Pickup Service
  • Register Mail (Pos Daftar)
  • EMS International
  • Pos Parcel (Bungkusan Pos)
  • Normal Parcels Domestic and International

There are a lot more services available Pos Laju Puchong center but these are the basic ones that everyone needs regularly. Have a look at the timings of operation and collection so that you get there on time when needed the most!

Poslaju Puchong

Pos laju Puchong Operating Hours

Monday – Friday: 8:30 AM – 8:00 PM

Saturday: 8:30 AM – 6:00 PM

Sunday: Closed

Pusat Pos Laju Puchong Collection Hours

Monday – Saturday: 8:30 AM – 8:00 PM

Saturday:8:30 AM – 6:00 PM

Sunday: Closed

And if you don’t wan to visit at the above given time, you can always contact Poslaju customer care with the below given details of Puchong branch.

 

Pos Laju Puchong Contact Details

Phone: +60 3-8060 1226

Official Website URL: https://www.pos.com.my/

Drive straight to the PosLaju Puchong office by following the Google Maps location given below!

Poslaju Puchong Location on Google Maps


I guess you have now got enough information on Pos Laju Puchong location and the services related to the branch. Let me know in the comments if you need any further information or have any problems with your parcels if they’re not being processed at KLIA parcel hub.

31 thoughts on “PosLaju Puchong Address, Operating Hours, Contact Details!”

  1. Here I would like to ask for your help to change my previous shipping address to a new address. The tracking number is PL260716109806 and here is the new delivery address A1-03-12, Pangsapuri Vista Lavender, Persiaran Kinrara Seksyen 3, 47100 Puchong, Selangor and receiver name is Jessica 019-7906498.

    Reply
  2. Belum dapat parcel , Tracking No. ERC590645513MY , minta update ?
    Sila update alamat baru dan talipon untuk Pusat Pos Laju Puchong yang sudah pindah dalam website ?
    Terima kasih.

    Reply
  3. PLEASE CHECK MY PARCEL EN132964975MY. 2 days ago kata parcel is out for delivery but then cancel balik sebab hujan and said will be sent for another working days. Semalam takde pun. I need the item ASAP

    Reply
    • kenapa tak hantar2 barang dari 3 jun barang di pos laju puchong peram smpai arini…ade maslh ape tak hantar2 lagi…saya urgent barang tu kalau tahu macam ni saya guna jnt.harap tlg cepat cikit EHE034201409MY

      Reply
  4. memang sampai mampos ke poslaju puchong ni nak tutup? dah hari isnin dah ni bukan cuti lagi. brg hold dri 5 May tak gerak gerak. buat report pun tak function.

    Reply
  5. dalam sistem dah update delivered tapi penerima orang lain. janganlah cmtu barang saya ada kat mana?

    Reply
  6. Tolong cek kan parcel saya ENB103305052MY. Status delivered to my officemate tapi dia tak terima pun. Macam mana poslaju boleh letak nama siapa2 je?? Receptionist pun tak terima sebarang parcel dari poslaju tapi status delivered?

    Reply
  7. Wehh …org call tu angkat lah..korang buat keje bukan company tk bayar..perkhimatan zero lah mcm ni..attitude ke laut..call tak angkt2..lain kali pos laju tolong jangan letak no telefon kalau call pon tak reti nak angkat..buang je fon kedai tu..senang

    Reply
  8. HI.PLEASE CHECK MY PARCEL ENB197627500MY.BARANG NIE SUDAH LAMA STUCK DAEI 23/3/2021. NOW SUSAH 5/4/2021.I CALLED ,SENT EMAIL WHY SAYA XTERIMA ANY RESPOND OR STATUS BARANG NIE.YOU MESSAGE KITA CAKAP HILANG.IF HILANG,REPLACE BALIK DENGAN DUIT.PLEASE INDLY RESPOND YA.TQ

    Reply
  9. (POSLAJU:PL655547776061) 24-03-2021 11:34
    [Pos Laju Puchong]Delivery attempt was unsuccessful.
    dari pukul 10 pagi saya tunggu tapi diberitahu unsucessful. harap esok sampai dan saya tunggu

    Reply
  10. Teruk betulla . barang tak gerak2 . org bayar bukan tak bayar . dah tahu banyak parcel upgrade lah system tambah pekerja . bagi gaji lebih sikit . baik tutup je kalau mcm ni . nak berapa lama simpan barang tu . org dah janji dgn customer. bad service lah

    Reply
  11. tolongla hantar barang cust saya. dah 2 minggu dia tak dapat lagi barangnya tapi tulis dah delivered. lepastu receivernya tulis orang cina laki pulak tu padahal barang saya tu tudung. jangan smpai saya serang poslaju puchong nnti kang haa. tolong hanta secepat mungkin. EHA238010453MY

    Reply
  12. saya pos tudung tak smpai smpai kat penerima pastu tetibe saya tengok dah seminggu delivered. yg tulis kat situ penerimanya cina laki. dia pkai tudung ke? ☺️ and saya cari smpai dapat penerima cina tu.dia cakap takde dapat parcel tudung and dia cakap dia nak clearkan nama dia. please jangan sesuka letak nama orang. and pleasee amanah and jujur. tracking number saya EHA238010453MY tolong hanta secepat mungkin. sekian terima kasih.

    Reply
  13. Hello.. I really hope you guys could fix the system.. my item was failed to be delievered but to avoid from going out i hope pos paju could re deliver my item..

    Reply
  14. Salam..2 waran check ibu saya tersadai di pos laju ni sedangkan 5 Januari dah keluar..call tak angkat…time pkp ni sy gak boleh rentas daerah kenapa gagal delivery??? Tidak dinyatakan ..kenapa tak buat second delivery benda tu penting tau tak???

    Reply
  15. Oi poslaju puchong.. simpan barang bukan main lama. Aku dtg pickup dia cakap posmen on delivery… Seminggu tunggu… deliver dlm kawasan puchong juga . Bukan hantar ke mekah oi..

    Reply
  16. Sorry, poslaju kat sini mcm nak jadi store pulak simpan barang lama2 😅 Tiap kali saya order barang and sender guna poslaju, lebih seminggu ke dua minggu baru dpt. Tu pun ada satu kali posman belum hntr parcel tapi tulis dlm system dah hntr. Beli barang dari shopee walaupun dari overseas lagi cepat sampai.

    Tolong checkkan untuk parcel saya, FR200933250MY. Parcel tu urgent, nak guna untuk kerja. Tolongla send out asap.

    Reply
  17. POS laju Puchong branch Saya beli barang dekat shopee patutnya semalam dah sampai dah tapi tak nampak kereta POS laju lagi tracking system dah update kepada Saya unsuccessful delivery,skrg pulak barang dispatch out tracking number ialah PL897361071419

    Reply
  18. Tracking details shown Arrive at delivery facility at 23-11-2020 4.15pm, but I didn’t see the parcel. May I know who’s sign and receive the parcel?

    Reply
  19. Hi PIC,

    I need to check my parcel..
    Tracking No : Ep779987785my

    Please respond to me ASAP because the parcel very long time sender but until today still not receive yet.

    Please reply to me ASAP.

    Reply
  20. Saya ada online buat pick up pada 2/11/20..tapi sampai ini hari 6/11/20,posman belum datang pick up,saya telefon ke poslaju office tak jawab,macammana saya mahu buat sekarang?

    Reply
  21. Pejabat serahan pos puchong. Saya masih belum lagi menerima percel saya yg sepatutnya saya terima pada 14 hingga 21september. Saya telah menghubungi lazada dan lazada telah memaklumkan bahawa parcel saya telah pun berada di pejabat serahan pos puchong untuk waktu yang lama. Tracking nombor saya adalah ERC404155785MY. Dan nombor hp saya 0166980722. Dan lazada mengatakan kebimbangan mereka jika parcel saya akan dihantar kembali kepada pengirim. Saya meminta jasa baik tuan untuk menyemak kembali percal saya dan membuat serahan kepada saya secepat mungkin kerana telah terlalu lama. Jika tidak dapat menyerahkan parsel tersebut, sila hubungi saya, dan saya akan ke pejabat serahan puchong untuk mendapatkan parcel saya.

    Reply

Leave a comment